*Nettavisen* Nyheter.

Bevæpnet politi og PST på plass for kalif-besøk

Sikkerhetsoppbudet rundt Baitun Nasr-moskeen er iøyenfallende for forbipasserende på Furuset. FOTO: Vemund Sveen Finstad Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Politi og PST holder i disse dager Baitun Nasr-moskeen på Furuset under tett oppsyn når kalifen av Ahmadiyya-menigheten er på besøk.

FURUSET: Den internasjonale lederen og kalifen av Ahmadiyya Muslim Jamaat-menigheten, Hadrat Mirza Masroor Ahmad (Khalifatul Masih V, offisiell tittel, journ anm.) er i disse dager på besøk i Norge for åpningen av Baitun Nasr-moskeen på Furuset.

Del på Facebook

Bevæpnede vakter

Bak de kraftige metallgjerdene som omkranser moskeen er sikkerhetsoppbudet stort. I tillegg til Ahmadiyya-menighetens egne vakter er også bevæpnet politi og personer tilknyttet PSTs livvaktstjeneste på stedet.

Sistnevnte er observert av journalisten og bekreftes på stedet av moskeens egne vakter og Oslopolitiet. PST selv vil ikke kommentere hvorvidt eller hvorfor de holder kalifens besøk under oppsyn.

– PST kommenterer ikke spørsmål rundt sikkerhet. Det går på å nettopp bevare sikkerheten, så der er vi ganske firkantet, sier informasjonssjef i PST Martin Bernsen til Lokalavisen.

Stovner politistasjon bekrefter at vaktholdet er stort, og opplyser at bakgrunnen for at politiet er på stedet er en totalvurdering fra politiets side.

- Vi har sett hendelser i andre land når moskeer får besøk. Dette er bakgrunnen for vurderingen, sier politioverbetjent på Stovner, Mariann Svindal til Lokalavisene Oslo.

Frykter ikke angrep

Svindal vil ikke fortelle hvor mange politibetjenter som er på stedet, men forteller at det er mange nok til å ta vare på sikkerheten.

- Kalifaen er deres overhode og vi har nok politi på stedet til å ivareta hans sikkerhet, og sikkerheten til andre på stedet, sier hun.

Operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt sier politiet ofte har vakter når det er internasjonalt besøk i byen.

– Han (kalifen) er av en sånn karakter at vi har valgt å sette litt politi på ham... Det er på grunn av hans posisjon som leder av menigheten. Det er noe vi også gjør når vi har besøk av statsoverhoder og andre ledere, sier han.

Frykter politiet anslag mot menigheten og kalifen?

– Nei, nei, nei.. vi har ingen konkrete opplysning som skulle tilsi det, sier Solberg, som kun vil si at «folk» har vurdert det dithen at det trengs vakthold.

Ahmadiyya Muslim Jamaat er en muslimsk bevegelse med avdelinger i 198 land. Her til lands rommer menigheten ca. 1500 medlemmer.

Les mer om åpningen av moskeen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag