RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bever på hugget

Ifjor vår ble en haug med trær langs Nuggerudbekken i Ellingsrudskogen felt etter at en bever hadde vært på ferde hele vinteren. Nå er beveren på hugget igjen.

Ellingsrudåsen: Etter at et lass med trær ble kjørt bort ifjor, er naboene til bekken nå spente på hvor mye gnageren klarer å få ned i løpet av denne vinteren.
Ikke et problem
Naturforvalter ved Friluftsetaten Bård Bredesen ser ikke beveren som et problem i Oslo.
- Bevere lager ofte vårmarker. Ja, det fører til at man får flere døde trær i skogen, men en stor del av det biologiske mangfoldet er avhengig av døde trær, forklarer Bredesen.
Naturforvalteren betrakter ikke beveren som noe problem, men er klar over at det er ulike syn på hvordan ting skal være.
- Matgrunnlaget for beverne kan enkelte steder være lite. Vi har satt netting rundt de eldste trærne som bør få stå. Vi har ikke fått så mange klager på bevere i Oslo. Bevere er planteetere og utgjør ikke noe som helst trussel for mennesker. De er sky og flykter til vanns. Hvis man ikke er veldig stille, skal det veldig mye til for å se en bever, fortsetter Bredesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere