RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daglig leder for Druen på Aker Brygge, Mette Geelmuyden Rød (t.v), mottok Vertskapsbeviset av byråd Marit Wiig Bryn. Her sammen med politistasjonssjef Bjørn Hansen. 150 serveringssteder har hittil søkt om beviset.
Daglig leder for Druen på Aker Brygge, Mette Geelmuyden Rød (t.v), mottok Vertskapsbeviset av byråd Marit Wiig Bryn. Her sammen med politistasjonssjef Bjørn Hansen. 150 serveringssteder har hittil søkt om beviset.

Beviset på seriøs drift

Jeg håper publikum etter hvert blir bevisst på at de skal gå på steder som har Vertskapsbeviset, fremfor steder som ikke har det, sier byråd Anette Wiig Bryn.

Aker Brygge: Fredag overleverte byråden for næring og kultur byens aller første Vertskapsbevis, og det var den kjente restauranten og landemerket Druen ved inngangen til Aker Brygge, som var den stolte mottaker. I løpet av kort tid vil minst 150 serveringssteder i Oslo få dette synlige beviset på at de følger retningslinjene som er trukket opp i samarbeid mellom kommunen, politiet og NHO.

Å drive seriøst

Publikum skal kunne vite hvilke steder som driver seriøst og spiller på lag med politi og skjenkekontroll. Vertskapsbeviset skal være et synlig bevis på at stedet driver seriøst. Vertskapsbeviset er både en berømmelse for god drift og en veileder for innbyggere og besøkende, skriver Næringsetaten om Vertskapsbeviset, som byråd Anette Wiig Bryn har jobbet med i et år for å få innført i Oslo.

Ja, vi har ønsket en slik ordning lenge, forteller byråden og viser til liknende system i København, det såkalte "Smiley", som har bidratt til bedre kvalitet på serveringsstedene der.


Druen først

Vertskapsbeviset er en frivillig ordning for serveringssteder, og det var altså Druen på Aker Brygge som var den aller første som fredag kunne henge beviset godt synlig opp på veggen.

Folk skal være trygge på at de får det de skal ha, i forhold til kvalitet og sikkerhet, og at de ansatte har skikkelige kontrakter, sier en fornøyd daglig leder for Druen, Mette Geelmuyden Rød til Lokalavisen.


Fornøyd politi

Politiet er naturligvis også fornøyd med at de første vertskapsbevisene nå deles ut.

Vi hilser dette veldig velkommen. Det åpner for en ytterligere dialog mellom politiet og serveringsstedene. Vertskapsbeviser er et tegn på kvalitet, sier politistasjonssjef på Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen.

Listen over hvilke steder som har Vertskapsbeviset, finner du på www.vertskapsbevis.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere