RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bhatti har startet soning for voldsdom mot barna


SONER FENGSELSDOM: Islamisten Arfan Bhatti soner dom for vold mot to av barna fra Oslo tingrett i mars. Han er også under etterforskning for vold mot en kvinne.
SONER FENGSELSDOM: Islamisten Arfan Bhatti soner dom for vold mot to av barna fra Oslo tingrett i mars. Han er også under etterforskning for vold mot en kvinne. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Samtidig er han under etterforskning for vold mot en kvinne i en annen sak, og risikerer mer enn 10 måneder i fengsel.

I mars i år ble Arfan Bhatti dømt til ti måneders fengsel for familievold. Islamisten var tiltalt for gjentatte ganger å ha slått sine to eldste barn i ansiktet, hodet og ryggen, både med hånden og en tørekullholder i metall.

Volden skal ha skjedd mens han underviste og hørte barna i koranlesing i 2012.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ringe 02060.

Politiadvokat Trine Dyngeland.

Bhatti nektet straffskyld

For en uke siden startet han soning av voldsdommen fikk Nettavisen opplysninger om. Politiet bekrefter at dette stemmer.

– Han er nå overført til fengsel for å sone dommen han fikk i Oslo tingrett i mars, hvor han ble dømt for vold mot to av barna, sier politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen til Nettavisen.

Bhatti nektet straffskyld, men innrømmet å ha gitt barna ris da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett 16. mars i år.

25. mars idømte retten ham 10 måneders fengsel, hvorav fire av dem var betinget soning. Bhatti anket dommen helt opp til høyesterett, men fikk ikke medhold. 23. juli i år var dommen rettskraftig.

Under en uke etter dette ble Bhatti igjen pågrepet av politiet siktet for legemsfornærmelse mot en kvinne. 1. august ble han varetektsfengslet i fire uker, en avgjørelse han anket på stedet.

Borgarting lagmannsrett reduserte fengslingsperioden til to uker.

Les også: Bhatti varetektsfengslet i fire uker

Les også: Bhatti fikk halvert tiden i varetekt

Les også: Bhatti ble avhørt om terrororganisasjon

Bhattis forsvarer John Christian Elden

Kvinne endret forklaring

Etter én uke i varetekt for vold mot kvinnen ble han overført til kriminalomsorgen for å sone fengselsdommen fra mars.

Politiet mener han må sone samtlige 10 måneder av dommen for vold mot barna, dersom han i høst blir dømt for vold mot kvinnen.

– Dommen mot barna var seks måneder ubetinget fengsel og fire betinget. Vi er i ferd med å gjøre ferdig tiltalen for den siste forholdet. Dersom han blir dømt for dette mener vi det er brudd på prøvetidsbestemmelsen og han må da sone alle ti månedene, forklarer politiadvokat i Oslo politidistrikt Trine Dyngeland til Nettavisen.

– I tillegg må han sone det han eventuelt blir idømt i den siste saken mot kvinnen.

Saken mot kvinnen er i siste fasen av etterforskningen. I fengslingsmøtet 1. august kom det frem at kvinnen først hadde ringt AMK og forklart at hun var blitt kastet rundt av Bhatti.

Deretter skal hun ha ringt AMK to ganger til og forklart at hun snublet i beina hans og at det ikke var behov for bistand fra AMK eller politiet.

– Det gjenstår noen avhør og noen andre vurderinger før en tiltale tas ut. Kvinnen opprettholder sin forklaring om at siktede ikke har påført henne skadene, sier Dyngeland.

Elden: – Ingen gjentakelsesfare

I kjennelsen fra Oslo tingrett går det frem at retten ikke trodde på den endrede forklaringen til kvinnen, og forklaringen til Bhatti. Retten begrunnet dette med fornærmedes egne beskrivelser av smerter og opplysninger i legejournaler.

Hun ble også lagt inn på Ullevål sykehus for å få behandling.

Da Bhatti anket den siste varetektsfengslingen slo lagmannsretten blant annet fast at det ikke var gjentakelsesfare. Nettopp dette var ett av hovedargumentene til politiet i fengslingsmøtet i Oslo tingrett, noe de fikk medhold i.

– Det viktigste er at lagmannsretten avviste såkalt gjentakelsesfare og da skal han normalt løslates etter to tredjedeler av den ubetingede straffen. Han er da ute i god tid før julehøytiden, sier Bhattis forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

– Dersom han skulle bli dømt for nye forhold risikerer han å sone de betingede månedene. Det er imidlertid noe han ikke frykter for det virker åpenbart at den nye siktelsen blir henlagt, sier Elden til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere