RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORHANDLER IKKE: Jan Bøhler (Ap) vil ikke forhandle om posisjoner før valget, og avviser at SV får ordføreren ved et evenutelt maktskifte i Oslo.
FORHANDLER IKKE: Jan Bøhler (Ap) vil ikke forhandle om posisjoner før valget, og avviser at SV får ordføreren ved et evenutelt maktskifte i Oslo. Foto: ARKIVFOTO

Bøhler vil ikke gi SV ordføreren

Over tre måneder før valget er det duket for kamp om ordførervervet på venstresiden i Oslo.

OSLO: For mens SVs ordførerkandidat Marianne Borgen skriver på partiets nettsider at de gjerne vil ha ordføreren i hovedstaden, lover Ap at de ikke vil gi seg uten kamp.

– Vi vil ha Ordføreren fordi det gir oss makt. Ordføreren er byens fremste folkevalgte. Den posisjonen gir store muligheter for innflytelse. Ordføreren leder Bystyrets arbeid, og det gir store muligheter for politisk innflytelse og muligheter for å ta initiativ, skriver Borgen på partiets nettsider.

LES OGSÅ: Hvem vil du ha? Dette er ordførerkandidatene i Oslo

Del på Facebook

Vil ikke forhandle før valget

Hun har også tidligere gjort det klart at SV vil kreve ordførervervet ved en eventuell rød seier i Rådhuset.

Så enkelt er det imidlertid ikke for Ap. De nekter å forhandle om posisjoner før valget, og lover kamp om vervet, dersom det blir maktskifte i Oslo.

– Arbeiderpartiet har en ordførerkandidat, så får vi sette oss ned etter valget å forhandle om posisjonene, men nå har vi fokus på å vinne valget, sier Bøhler til VG Nett.

– Vi samarbeider godt med SV i Oslo, men vi kommer ikke til å forhandle bort posisjoner før valget, legger han til.

LES MER OM VALGET 2011 I OSLO HER

Fabian er mest populær

Ordførerstriden i Oslo har fått mye oppmerksomhet, takket være profilerte kandidater i de fleste politiske leire. Bøhler påpeker imidlertid at vervet innehar liten reell politisk makt i hovedstaden.

– Ordføreren har liten makt i Oslo. Det er byrådslederen valget står om, slår han fast ovenfor VG.

Enn så lenge troner likevel Høyres – og sittende ordfører – Fabian Stang på topp av popularitetsskalaen blant Oslos ordførerkandidater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere