RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BI betaler 300.000 for Gry og Svend


FLINKISER: Svend Boye og Gry Klarskov Nielsen er glade for at skolen betaler for masterstudiene i henholdsvis logistikk og finans.
FLINKISER: Svend Boye og Gry Klarskov Nielsen er glade for at skolen betaler for masterstudiene i henholdsvis logistikk og finans. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Gry Klarskov Nielsen og Svend Boye er to av flere studenter som skolen gladelig betaler master-studiene til – alt for å holde på «flinkisene».

NYDALEN: De to studentene betaler ikke en krone for å fullføre sine masterstudier, men det gjør derimot Handelshøyskolen BI, skolen de går på.

Hele tre millioner kroner er satt av til stipender for de aller flinkeste studentene i år, hvorav 10 av disse er norske og 10 internasjonale studenter.

– Toppstudentene vil løfte miljøet, styrke BIs renommé, og gjøre alle våre studenter mer attraktive i arbeidsmarkedet. Alle vil tjene på det, samtidig som BI endelig får sjansen til å møte våre to største konkurrenter i henholdsvis København og Bergen, som tilbyr gratis masterstudier til alle, på flat mark skriver rektor ved BI, Tom Colbjørnsen på skolens hjemmesider.

Gry Klarsov Nielsen har unnagjort bacheloren i siviløkonomi på skolen, og er nå i gang med master i logistikk. Hun er en av de flinke, heldige som får betalt studiet gjennom stipendet «Presidential scholarship», som dekker semesteravgiften for begge årene de går masterprogrammet ved BI, i alt rundt 150.000 kroner per hode.

LES MER OM BI-STUDENTER HER

Ikke bare A

– Det er veldig flott. Det er første gangen de deler ut penger til norske studenter, sier Gry.

Svend Boye har sin bachelor i siviløkonomi fra Sveits og har nå permisjon fra jobben i konsulentselskapet Arkwright for å ta master i finans.

– Jeg har allerede jobb, så planen er å bli her i landet, sier Svend, som også er svært fornøyd med stipendet.

Selv om studentene må være i overkant flinke for å studere, har det hendt at det har sneket seg inn en B blant de mange A’ene innimellom, forteller Gry.

Hun satser på en jobb innen en stor bedrift som er god på logistikk, etter fullendt master.

Gry er vant til å jobbe, med 50 prosent jobbing ved siden av bachelor-studiet og har et hektisk liv som småbarnsmor samtidig som masteren unnagjøres. Hun mener skolen har gjort en helhetlig vurdering, ikke bare telt karakterer til stipend-mottakerene.

– Det er mye viktigere å ha arbeidserfaring enn a i snitt og bare sitte å nilese, mener hun.

Mål med galskapen

– Man må ha et mål med galskapen, sier Gry på spørsmål om BI-studenter er svært karrierebevisste.

Både Svend og Gry kan underskrive på at de fleste studentenene på skolen er veldig bevisste på sine karrieremuligheter.

Gry har selv vært innom musikkhøyskolen både i Malmø og Oslo, før hun endte opp med siviløkonomi på BI. Og nå er målet altså en jobb som er lette å kombinere med et hektisk familieliv etter at masteren er ferdig.

Drømmejobben for Svend er allerede funnet, etter halvannet år som analytiker i et konsulentselskap, som mer enn gjerne venter på han etter fullendt master.

– Studieavgiften har nok kostet BI noen toppstudenter tidligere, sier Gry.

Hun sikter til skolens to nærmeste konkurrenter som tilbyr samme utdannelse gratis, nemlig Norges Handelshøyskole i Bergen og Copenhagen Buisness School i København. Med stipender kan dette bli annerledes.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere