*Nettavisen* Nyheter.

BI-student svindlet NAV for 110.000 kroner

Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner. Foto: Illustrasjonsfoto

Oslo-mann (27) ga falske opplysninger på meldekortet til NAV samtidig som han studerte til toppkarakterer. Nå er 27-åringen av Oslo tingrett dømt til 30 dager fengsel for grovt bedrageri.

OSLO TINGRETT: Saken har sin bakgrunn i at domfelte ble arbeidsløs sommeren 2008. Han hadde da gått på handelshøyskolen BI siden sommeren 2005 og jobbet ved siden av studiene.

I 2007 tjente han 450.000 kroner, men all jobbingen gjorde ifølge tiltalen at vedkommende ikke holdt normal studieprogresjon.

Sommeren 2008 manglet han fortsatt eksamen i to av fagene som inngikk i de to første studieårene. Fagene for det avsluttende studieåret var ennå ikke påbegynt. Han lå da så langt etter i studieprogresjonen at han ikke lenger fikk studielån fra Lånekassa.

LES OGSÅ: Svindlet Nav for 200.000

LES OGSÅ: Fikk ut 700.000 kroner med norske bankkort

Løy om studier

Da 27-åringen mistet jobben sommeren 2008 søkte han raskt om dagpenger fra NAV. På søknadsskjemaet krysset han av på “nei” utenfor følgende spørsmål: “Er du under utdanning, også for eksempel ved å delta på kurs eller lese på egen hånd?”

I perioden fra 31. august 2008 til 3. januar 2009 krysset han hver fjortende dag av for at han ikke var under utdanning. Retten fant det på sin side bevist at den tidligere BI-studenten ved å gi uriktige opplysninger på meldekort til NAV, fikk utbetalt 110.814,- kroner i dagpenger, som han ikke hadde krav på.

Må i fengsel

Etter rettens vurdering forstod 27-åringen at han var under utdanning i den perioden han regelmessig krysset av på meldekortene om at han ikke var det. Ved eksamen høsten 2008 fikk han for øvrig karakteren B i fagene han tok, som var på nivå med den beste karakteren mannen oppnådde de tre første årene på BI.

Da saken nylig var oppe i Oslo tingrett ble straffen satt til fengsel i 30 dager, hvorav 15 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år.

LES OGSÅ: Spillegal mann svindlet kioskgjeld

LES OGSÅ: Kvinne (39) stjal 28 biler på to år

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag