*Nettavisen* Nyheter.

Biblioteket åpner for alle leselystne

NYDALEN I de moderne lokalene til Nydalen Videregående skole ligger skolebiblioteket som til neste år blir åpent for alle leselystne. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Til neste år blir endelig Nydalen videregåendes skolebibliotek åpent for alle. I Byrådets budsjettforslag er det bøkene og dansen som er gladnyhetene for Nordre Aker.

Klikk på bildet for å forstørre.

GIR BORT: Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke(V) er glad for gi penger til kultur i Bydel Nordre Aker. Foto: Arkivfoto

NYDALEN: – Dette er et bilbliotek som har vært planlagt lenge som et kombinasjonsbibliotek, sier kulturbyråd Hallstein Bjercke(V).

Han forteller videre at valget ikke var vanskelig da byrådets budsjettforslag for 2013 skulle legges fram, når det kom til kulturtuilbud man vil satse på i Bydel Nordre Aker.

Lokalene står der allerede, i bygningen til Nydalen videregående skole. Fine og moderne, men foreløpig bare i bruk som skolebibliotek.

Lokalt ønske

– Det har vært et sterkt ønske fra lokalmiljøet å få det på plass lenge, sier Bjercke.

I Byrådets budsjettforlag er det satt av øremerkede midler til to stillinger til kultureteaten, Deichmanske bilbiotek, noe som vil være på plass kort tid ut i 2013.

Det er ifølge byråden økonomien det har skortet på tidligere,men nå blir det snart folke/ kombinasjonsbibliotek i Nydalen.

Bjercke forteller at man i Nydalen nå pøver å gjøre det samme som i Søndre Nordstrand, der man kombinerte skolebiblioteket med folkebilbliotek.

– Det var stort hell i Søndre nordstrand, sier Bjercke.

Mer dans

I tillegg er det en gladnyhet for både profesjonelle og amatører innen dansen.

– Flere arenaer for lokal barne og ungdomskultur, bedre kulturell infrastruktur og arenaer for å øve for kor og korps og ballettgrupper er etterlengtet, sier Bjercke.

Nydalen Samdans AS skal være produksjonsrom og arbeidssted for dans og scenekunst i Oslo. Det 755 m2 store lokalet har tidligere vært brukt som studio for Nasjonalballetten. Produksjonsrom og kontorplasser skal fremleies til profesjonelle, skapende kunstnere.

– Et slikt tilbud er noe som mangler, og vil særlig være viktig for de mange frittstående dansemiljøene i byen og i landet, som ikke har faste lokaler slik som de store statlige institusjonene. Jeg forutsetter at staten også stiller med midler til dette prosjektet, sier Bjercke som frir til kultutminister Hadia Tajik (A.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.