*Nettavisen* Nyheter.

Biblioteket blogger IKKE om bøker

Roy Martin Kristiansen utgjør halvparten av bloggduoen bak Majorstuen Biblioteks filmblogg.

Men Deichmanske bibliotek på Majorstuen viser like fullt at de er på nett med den interaktive verden.

MAJORSTUEN: - Majorstuen filial bestemte seg for å starte opp en blogg i januar med fokus på film. Film er et stort og viktig satsingsområde for oss her på filialen, og i tillegg til litteratur, synes vi det er viktig at Deichmanske også fremhever film som medium, forteller Ann-Sofi S. Emilsen til Lokalavisen.

Sammen med kollega Roy Martin Kristiansen har de forfattet gode og velformulerte innlegg siden januar. De jobber også i filialsens filmgruppe.

En praktisk blogg, sier du?

Bloggen er døpt "I'm gonna make you an offer you can't refuse" - en velkjent referasne for de av oss som har sett Gudfaren-trilogien.

- Vi skriver om innkjøpsnyheter, sammenlikner og omtaler film og litteratur, omtaler aktuelle og kommende kinofilmer, og har generelle anbefalinger til gode filmer vi mener folk bør se, sier Ann-Sofi.

Bloggen har også en praktisk nytteverdi.

- Vi lenker alltid opp omtalte filmer til katalogen til Deichmanske, slik at man kan bestille den aktuelle filmen direkte om man ønsker.

Kritiske røster

Deichman-bloggerne går heller ikke av veien for å kritiske innlegg som kommenterer i særdeleshet norsk filmbransje.

- En gjenganger innen kulturkretsene her til lands de siste 20-25 årene har vært "hvorfor er ikke norsk film bedre?". Noen hevder at vi i 2009 er inne i en gullalder for norsk film, men vi er ikke helt enige i det, sier Ann-Sofi, og utdyper:

- Vi synes norsk film trenger årvåkne observatører, og tillater oss både å synse og sparke litt. Jeg synes debatter om norsk film er for vage og slappe, sier Ann-Sofi, som understreker at innleggene på bloggen ikke nødvendigvis representerer alle i filmgruppas standpunkter, og at de derfor signerer innleggene med navn.

SJEKK UT BLOGGEN HER!

Ønsker publikumsdeltakelse

Medblogger Roy Martin Kristiansen er klar på hva som kunne løftet bloggen ytterligere.

- Større deltakelse fra publikum på bloggen. Vi er bare glade for innspill, meninger og eventuelle filmønsker, sier Roy Martin, som presiserer at bloggen er en offisiell kanal for biblioteket.

Bloggen er så absolutt verdt et, eller helst flere, besøk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.