RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verneombud Marit Kristiansen og filialsjef Elin Hermansen mottok prisen under en høytidelighet på Arbeidsmiljøsenteret.
Verneombud Marit Kristiansen og filialsjef Elin Hermansen mottok prisen under en høytidelighet på Arbeidsmiljøsenteret. Foto: Foto: Grethe Ettung

Biblioteket var dopsentral

Biblioteket på Holmlia ble brukt som sentral for unge narkotikaselgere. Nå har ledelsen fått pris for hvordan de ansatte ble ivaretatt.

HOLMLIA: I løpet av høst- og vinterhalvåret i fjor dukket det opp en ny brukergruppe som benyttet biblioteket som varmestue og til salg av narkotika, skriver arbeidsmiljo.no.

Med internettilgang og mulighet til å gjemme seg bort mellom bokreolene, syntes biblioteket å være godt egnet for formålet.

– Det var sjokkerende unge mennesker, helt ned i 15-16-årsalderen. De benyttet PC-ene våre for å knytte kontakter via Facebook samtidig som de brukte mobilene flittig. Resultatet av aktivitetene så vi raskt, etter en kort stund dukket langerne opp med varene, og etter ytterligere mobilkontakt, kom kjøperne. Det var unge mennesker, men etter hvert også eldre. Noe vi måtte sette en stopper for, sier verneombud Marit Kristiansen til arbeidsmiljo.no.

Truende oppførsel

De ansatte ved biblioteket forsøkte i begynnelsen å håndtere ungdommene selv, men de var lite samarbeidsvillige og oppførte seg truende. Oppførselen deres gjorde sitt til at mange av de yngre barna ikke turde oppholde seg på barneavdelingen.

– Det hele toppet seg da de benyttet smågutter her på avdelingen som sendebud, at disse ble tydelig involvert ville vi ikke ha noe av, sier Kristiansen til arbeidsmiljo.no.

Politiet tok affære

Politiet ble kontaktet, og de tok straks affære. Ungdommer ble anholdt ved flere anledninger, i tillegg til at barnevernet ble koblet inn.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med politiet, og kan ringe dem når det måtte være. De dukker jevnlig opp uanmeldt, både i sivil og i uniform, forteller verneombudet.

Strategier og analyser

– Det var ingen god følelse å oppleve at biblioteket ble brukt til et slikt formål, sier avdelingsleder Elin Hermansen til arbeidsmiljo.no. Hun forteller dessuten at dette var en tøff tid for personalet. Men leder og verneombud iverksatte tiltak.

– Vi diskuterte hendelsene på personalmøtene, og la opp strategier for hvordan vi skulle håndtere saken på en effektiv måte samtidig som de ansatte ble ivaretatt, sier Hermansen.

Filialen gjennomførte en risiko- og sårbarhetsanalyse knyttet opp mot truende atferd, i tråd med retningslinjer fra Deichmanske bibliotek sentralt og Kulturetaten i Oslo som filialen hører inn under.

Hun forteller at de ble enige om å endre rutiner slik at de aldri er alene på jobb. Det skal alltid være noen nede på voksenavdelingen i underetasjen. De av brukerne som vil benytte studierommet må reservere det på forhånd.

De ansatte ble enige om hvordan de skulle forholde seg til ungdommen, blant annet unngå å gå inn i diskusjoner med dem.

Traumatiserte

I tillegg til ungdommene, har også personalet måttet forholde seg til brukere som har en traumatisert bakgrunn, som er syke og som kan ha en truende oppførsel.

– Disse kan oppleves som skremmende, noe som skapte en utrygg tilværelse for oss, sier Hermansen.

Prisverdig

Måten ledelse og ansatte ved biblioteket har håndtert problematikken rundt uønsket bruk av filialen samt truende atferd fra deler av brukergruppen, var det Arbeidstilsynet Oslo vektla da de foreslo Deichmanske bibliotek, Holmlia som kandidat til Den norske arbeidsmiljøprisen 2010.

I tillegg trekker de fram det tette samarbeidet med politiet og filialens klare policy på at det aldri skal aksepteres å være redd på jobb. Etter Arbeidstilsynet Oslo sin oppfatning håndteres mulige risikoforhold i arbeidsmiljøet på en svært god måte ved Deichmanske bibliotek, Holmlia.

Glade for prisen

– Det at vi ble foreslått som kandidat av Arbeidstilsynet Oslo og nå er tildelt Den norske arbeidsmiljøprisen, er vi veldig glade for, samstemmer Hermansen og Kristiansen.

Samtidig er de opptatt av å formidle at minst 90 prosent av de som besøker biblioteket er hyggelige brukere. De understreker at det er positivt og morsomt å jobbe her.

Men begge er litt spente på hvordan det vil bli denne høsten og vinteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere