*Nettavisen* Nyheter.

Biesverm innvaderte barnehage

Per Nyberget fjernet biesvermen på et blunk. FOTO: Kristine Wiger Svendsen

Styrer i Skøyen Terrasse Barnehage, Wonja Pettersen, trodde ikke sine egne ører da hun fikk beskjed om at himmelen på utsiden av barnehagen var svart av bier.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SKØYEN: – Jeg har aldri i hele mitt liv sett noe lignede før, men en annen ansatt i barnehagen her har visst opplevd noe lignende, sier Pettersen til Akersposten.no

– En svart sky

Ved 12 tiden tirsdag var det grunnet ferieavvikling få barn i Skøyen Terrasse Barnehage. Men de barna som var tilstede fikk denne dagen et svært spesielt besøk. En biesverm hadde nemlig falt for hekken rett på utsiden av barnehagen.

– Det var som en stor svart sky, med noen jeg kan forestille meg må ha vært rundt 10.000 bier. De fløy rundt i luften en liten stund før de alle satte seg fast på en gren i busken, sier Pettersen.

Hjelpen kom raskt

Hun var raskt på telefonen til svermfanger i Oslo, Per Nyberget, som kom etter kort tid.

– Jeg skjønner det fortsatt ikke, men han tok altså denne grenen full av bier med seg ned i en sekk. Og det mest fantastiske av alt var kanskje at han ikke hadde på seg hansker, humrer Pettersen.

– Rundt 40 000 bier

Svermfanger Per Nyberget tok episoden tirsdag med stor ro. Han mener svermen i Skøyen Terrasse Barnehage innenholdt rundt 40.000 bier.

– Rundt 90 prosent av disse biene kommer fra hus inne i Oslo, hvor de bor i husveggene til folk i årevis. Bier svermer når de skal formere seg, det er deres måte å gjøre det på. Når det gjelder mangelen på hansker går jeg ikke rundt som noen tøffing, men jeg er blitt immun, sier Nyberget.

Svermen på rundt 40.000 bier på Skøyen ble lagt i en postsekk og etter hvert avlivet. For Nyberget er redd for biepest.

– Det er best å være forsiktig, så jeg turte ikke satse på å frakte dem videre.

Han understreker at bier og biesvermer ikke er så farlig som folk flest tror. Men allergikere skal være forsiktige.

– Syv biestikk tilsvarer et hoggormbitt, så allergikere og små barn bør være forsiktige, sier Nyberget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.