RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Øystein Greni (til høyre) mener det aller viktigste for de som driver med musikk er å ha det gøy. Her i trivelig selskap med de to andre som utgjør BigBang, Nikolai Eilertsen (t.v.) og Olaf Olsen.
Øystein Greni (til høyre) mener det aller viktigste for de som driver med musikk er å ha det gøy. Her i trivelig selskap med de to andre som utgjør BigBang, Nikolai Eilertsen (t.v.) og Olaf Olsen. Foto: Foto: Espen Høydalsvik, Handout/ANB

BigBang gleder seg til å spille på Bandwagon

BigBang og Vinni skal spille på regionsfinalen i Bandwagon på Lillestrøm. Øystein Greni mener det blir minst like gøy som å spille på sommerens festivaler.

OSLO: Profilene står i kø når regionfinalene i Bandwagon skal arrangeres.

Navn som Karpe Diem, Vinni, Turbonegro, Morten Abel, Timbuktu og Kvelertak dukker opp under de 12 regionfinalene i september.

BigBang er et annet, de står blant annet på scenen på Bandwagons regionsfinale på Lillestrøm, der Oslo-finalistene skal delta.

De kommer rett fra en turné i Brasil – for øvrig gruppens tredje i det søramerikanske landet – når vi snakker med vokalist og gitarist Øystein Greni.

– Vi ser fram til å spille på sommerens festivaler nå, men vi gleder oss like mye til å spille sammen med lokale band i Bandwagon i september, sier Greni til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Billettsalget til regionsfinalene er i gang, og billetter kan bestilles fra Billettservice.

Tøft å etablere seg

Det er ikke tilfeldig at de har takket ja til å spille på hele fire forskjellige regionfinaler (Bergen, Skien, Gjøvik og Lillestrøm) de to siste helgene i september.

– Nei, for vi husker veldig godt hvordan det er å være et band i startgropa. Det er tøft, og i løpet av de siste årene har det kanskje blitt enda tøffere. Bandwagon er i så måte et veldig bra tiltak for disse, og vi hjelper mer enn gjerne til, forteller frontmannen i BigBang.

LES ALT OM BANDWAGON OG MØT ARTISTENE HER

Lars Vaular er en annen som spiller på regionfinalene. Han finner veien til Djervhallen i Haugesund og Bratthallen i Kristiansund, hvor han skal dele scene med henholdsvis Karpe Diem og Bjørn Eidsvåg. Han understreker at de som prøver seg i Bandwagon ikke må gi opp om de ikke lykkes. 

– Bandwagon er en veldig fin mulighet til å få oppmerksomhet rundt musikken, men de som deltar må passe på at de ikke bare blir et band eller en artist som kun deltar i konkurranser. Musikk er ikke en konkurranse, understreker han.

LES OGSÅ: Lars Vaular med råd til Bandwagon-deltakerne: – Sett deg mål, og jobb knallhardt!

Vant Spellemannpris

BigBangs Greni er langt fra ukjent med konseptet som Bandwagon spiller på. Faktisk har et annet kjent norsk band mye å takke BigBang for.

– Ja, vi arrangerte lokale demokonkurranser hvor vinneren fikk spille inn et album. Og Kråkesølv vant, og de spilte inn albumet «Bomtur til jorda» som premie, sier vokalisten.

Den plata ble produsert av Greni selv, og gruppa fra Bodø fikk like godt en Spellemannpris for det albumet.

LES OGSÅ: Katzenjammer til ferske artister: – Kom deg ut og spill live!

– Ha det moro

Nå opplever langt på nær alle en slik suksess. Men én ting kan samtlige musikere ha – ukjente som kjente.

– Det er selvsagt mange råd å gi artister og band som forsøker å slå igjennom, men det viktigste er å alltid ha det gøy med musikken! Og selvsagt må man jobbe knallhardt, men det går som regel av seg selv om man har det gøy.

– Og ta med deg personligheten, ikke la noen ta fra deg særpreget om de prøver på det, og lytt alltid til hjertet, sier Greni.

Som har et siste råd til Bandwagon-deltakerne:

– Kjør på, og spill så mye dere kan! (ANB)

MØT NOEN AV OSLOS BANDWAGON-DELTAKERE:

KALKVATN: Kjempeseriøst tulleband

STILL CHANGING: Lag gladmusikk mot hverdagsblues

NEOSCOPIAN: – Vi bruker mye tid på feinschmecking

SIGNE EIDE: Har drømt om scenelivet siden hun var fem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere