Gå til sidens hovedinnhold

«Bikkjen» til Øya

Var du av dem som sang med om bikkjen på klingende bergensdialekt, gjerne i falsett i fjor? Da bør du lese videre.

MIDDELALDERPARKEN: I så fall er det nemlig stor sannsynlighet for at du bør vurdere å innta Middelalderparken i august.

Bergensgruppa Casiokids er nemlig foreløpig siste slipp til Øyafestivalen.

Nytt album

Elektropopbandet Casiokids slipper sitt nye album, «Topp Stemning på Lokal Bar» allerede 15. feburar, og det er ikke til å stikke under en stol at både anmeldere og publikum har skyhøye forventninger til plata, etter all aktiviteten rundt bandet de siste åra, og med hitsinglene «Fot I Hoset» og «Finn Bikkjen» med på albumet, er det nok gode muligheter for allsang av varierende kvalitete og gode rytmer.

I tillegg får du som platekjøper med en bonusdisk, hvor andre artister remikser Casiokids-kåter og hvor de selv tar for seg låter av Familjen og Lindstrøm.

Som om ikke det var nok, skal Casiokids også ut på andre siden av Atlanteren, og etter sigende er gruppa allerede godt i gang med nytt materiale, og allerede i august kommer oppfølgerskiva. Akkurat i tid for Øyafestivalen med andre ord.

– Betyr mye

Allerede nå i februar legger Casiokids ut på turné i Storbritannia, som support for selveste elektrohipsterne Hot Chip, der de blant annet skal spille på Brixton Academy i London, som har plass til hele 5000 publikummere.

I tillegg skal de spille i Frankrike, Belgia og Nederland, før de inntar scenen i Middelalderparken i august.

Og selv med en tettpakka turnéliste i det store utland, innrømmer gruppa at det er noe spesielt med Øya.

– De siste par årene har vi hatt gleden av å spille på Øya-kvelder i London, New York og Austin under SXSW. Disse konsertene under Øyas fane har betydd mye for vår internasjonale karriere og det er en ære å få komme tilbake til Norges beste festival i år, sier de i følge en pressemelding fra festivalen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg