*Nettavisen* Nyheter.

Bikkjevarm med hundehår

Kantarellen sykehjem inviterer til julemarked den 28. og 29. denne måneden. Anne-Marit Tjæran (59) stiller bod med varer strikket av hundeull.

Kantarellen: Til vanlig jobber Anne Marit som kjøkkensjef på Kantarellen, men som lidenskaplig hobby strikker hun hatter, luer, skjerf, kåper og annet varmeholdene,av hundeull.

Jeg begynte vel så smått med dette for 7-8 år siden. Først strikket jeg til meg selv, deretter venner, så har det bare ballet på seg, og nå får jeg ikke lagd nok til å følge opp etterspørselen! Ofte må jeg si nei til invitasjoner til home parties og annet, rett og slett fordi jeg ikke har lagd nok varer. Det hadde vært gøy å jobbet med dette på fulltid, men tanken på å ikke ha noe fast inntekt er skummel, sier hun drømmende, før hun legger til:

Det er jo veldig varmeholdene klær, dessuten er det jo bare å riste av seg det våte, akkurat som bikkja, ler hun hjertelig, mens hun viser frem flere av de hundeullstrikkede varene.

Flere av varene er strikket fra hennes egen hund, Laffi (6).

Han har jo litt hår, og det har holdt til litt forskjellige varer. Det er mange som tror at man nesten må avlive hunder for å få pelsen, men det stemmer ihvertfall ikke! Det holder å gre dem, og det er jo bare bra for hunden å bli gredd ofte, smiler hun, mens Laffi bjeffer samtykkende.

Men Laffi står ikke for all ullproduksjonen til Anne-Marits varer. Jeg kjøper ull fra Solveig Maurer som holder til i Sandnes, så Laffis hår blir ikke brukt til så mye.

Markedet

Julemarkedet på Kantarellen har blitt en tradisjon, og blant de andre varene heldige beboere og andre kan velge i er: kransekaker, Green House designerklær, strikkede smykker og hjemmelagde lefser.

Vi kommer til å være syv stykker som stiller med forskjellige varer, så det blir litt folk, og det er veldig gøy å få noe til å skje der! Det kan jo fort bli litt kjedelig på et sånt sted, og beboerne gleder seg til julemarkedet. Vi har jo vært der i noen år nå, så det har blitt en fin juletradisjon. Men det er alltid spennende å se om noen kjøper produktene. Hun tenker seg om, mens Laffi bjeffer mot det regntunge novemberværet, før hun avslutter.

Hvis man misliker vinterkulden, kommer dette til å hjelpe!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.