*Nettavisen* Nyheter.

Bil i brann og fyllekjører med englevakt

FULL FYR: En Opel Corsa er helt utbrent etter bilbrann i Liakollveien natt til mandag. Foto: ALLE FOTO: ARVID GRAMSTAD

En Opel Corsa er helt utbrent etter bilbrann i Liakollveien natt til mandag, og det ble skader på en bil som sto like ved.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Fyllekjørere med og uten englevakt og en bil i lys lue. Her er politiloggen for helgen:

Bil i brann

HOLMLIA: Naboer ved Liakollveien 18 våknet rundt klokken 02.40 natt til mandag av en bil som sto i full fyr i veien utenfor. Politiet og brannvesenet ble tilkalt og brannen slukket.

Politiet klarte ikke identifisere bilen på natten og har skrevet anmeldelse på forholdet som blir etterforsket av brannavsnittet på politihuset. Bilen, en Opel Corsa, er totalt utbrent. Det er også skader på en bil som sto parkert like ved.

– Jeg våknet av et smell og så en bil i lys lue på utsiden, forteller et vitne.

Kjørte ned fotgjenger på fortauet

LJABRU: En fotgjenger ble fredag klokken ni på morgenen påkjørt, på fortauet i Ekebergveien. Den unge sjåføren ble fratatt førerkortet, mens fotgjengeren ble sendt til sykehus med skader i hodet og beina.

Ampert mellom ungdom

BRATTLIKOLLEN: Fredag klokken 15.30 fikk politiet melding om en stor ansamling ungdom ved Brattlikollen T-banestasjon. Mellom 15 og 20 ungdommer var samlet der og det var amper stemning. Da politiet kom fram løste gruppen seg opp og det kom ikke til noen episoder. Ungdommene var i alderen 15 til 20 år og politiet vet ikke mer om hva om var i gjerdet.

Ubudne gjester på Grønmo

GRØNMO: Klokken tre natt til lørdag fikk politiet melding om at det ble observert personer inne på Grønmo. Da de kom til stedet stanset de to karer, men det hadde ingen ting på seg og ble bortvist fra stedet. Det er ikke kjent at noe er stjålet.

Ammoniakklekkasje fra renseanlegget

BEKKELAGET: Klokken 06.40 lørdag morgen gikk alarmen på Bekkelaget renseanlegg. Politiet og brannvesenet ble tilkalt. Det viste seg et det lakk ammoniakk fra renseanlegget. Det ble målt ammoniakkverdier på utsiden av anlegget, men disse ble ikke karakterisert som farlige. Lekkasjen ble stanset. Politiet kjenner ikke til årsaken til lekkasjen.

Eldre herremann mistet lappen

SKULLERUD: En personbil kolliderte med en buss i Skullerudbakken lørdag klokken 13.30. Det ble ikke store materielle skader og heller ingen personskader, men den eldre herren som kjørte bilen ble fratatt førerkortet på stedet fordi politiet mente han ikke var skikket til å føre bil.

Unge naskere

LAMBERTSETER: Politiet ble tilkalt til Lambertseter senter lørdag klokken 14.45. En 12 og en 14 år gammel gutt var tatt for nasking. Det viste seg at den ene gutten hadde stukket av fra en barnevernsinstitusjon, mens den andre oppga falske personopplysninger. Begge de to guttene ble overlevert til barnevernet.

To innbrudd i samme butikk

BJØRNDAL: Rema 1000 på Bjørndal fikk i løpet av helgen to uønskede besøk. Første gang var natt til søndag. Politiet fikk melding om innbruddet klokken 01.26. Tyvene hadde knust seg gjennom et vindu mot parkeringsplassen og kommet seg unna med to cash-guarder fra kassene. Vinduene ble sikret, men klokken 00.43 natt til mandag kom det på nytt innbruddsmelding fra butikken. Tyvene forsøkte da å bryte seg gjennom treplatene som sperret for vinduene som ble knust kvelden før. Ingen ble pågrepet.

Englevakt etter luftig svev

TARALDRUD: Klokken 02.15 natt til søndag fikk politiet melding om at en bil lå på taket med en person fastklemt ved Taraldsrud. Personen kom seg ut og var uskadd, men ble likevel kjørt legevakten for sjekk, og blodprøvetaking. Politiet mistenker nemlig promille. Det viste seg etter hvert at sjåføren hadde englevakt som kom fra ulykken uten større skader. Bilen var egentlig på tur nordover på E6, fikk snurr, hoppet over en jordvoll og tok med seg en lyktestolpe i svevet. Førerkortet ble beslaglagt.

Skjøt skadet rådyr

KLEMETSRUD: Politiet fikk søndag klokken 12.45 melding om et skadet rådyr som satt fastklemt mellom en hekk og noen steiner i Øverliveien. Rådyret hadde brukket begge bakbeina og ble avlivet med våpen av politiet.

– Det er vondt å se dyr lide, Viltnemda var langt unna så vi tok jobbe, forteller ordenssjef Morten Østraat ved Manglerud politistasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.