RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbransjen rømmer Ensjø

Dette er i ferd med å bli det nye bilsentra, sier Henrik Bauman. Toyota-forhandleren samler tre av sine avdelinger på Økern.

Ensjø: Ti år etter bystyrets vedtak om å gjøre Ensjøbyen om til boliger, begynner bilbransjen å flytte ut fra stedet. Foretrukket plassering er rundt biltilsynet ved Østre Aker vei og opp mot Alnabru.
Flyttingen gjøres uavhengig av bystyrevedtaket, men da vedtaket først foreligger er det naturlig å se etter andre plasseringer, sier Bauman.
Han leder Bauda AS, som igjen har Toyota-forhandlerne i Oslo og rundt Oslofjorden. De seks avdelingene i Oslo skal nå bli fire.
Vi legger ned avdelingene på Ensjø, Alnabru og Grorud. Istedet får vi en mer komprimmert drift ved nytt anlegg på Økern/Brobekk. Vi legger opp til et nybilsalg på vel 1500 biler i året, noe som nok vil være av de største forhandlerne i landet, sier Bauman.
Nybygget vil være på rundt 12.000 kvadratmeter, plassert inne på det gamle anlegget til Alcatel/Standard Telefon og Kabelfabrikk (STK). Nærmere bestemt på det som er en stor parkeringsplass i den såkalte Kabelgata.

Nytt bilsentrum

Det er få andre steder igjen i byen med så store arealer ledig. Samtidig ser vi på dette som et spennende område for framtida med en samling av handelsområder. Bymessig er det også et steg i riktig retning å få samlet slik næring på et sted, fastslår Bauman.
Forhandleren beroliger også de ansatte fra de avdelingene som skal legges ned.
Selv med færre avdelinger vil det ikke bli mindre produksjon, heller motsatt, hevder han.
Flyttingen er planlagt gjort i løpet av første kvartal 2009. Bilforhandleren er ikke alene om å flytte driften til Groruddalen. Tidligere har Stenshagen Bil AS flyttet til et nybygg rett ovenfor Smart Club på Alnabru. Motor Forum er allerede i gang med en flyttesjau. Ensjøavdelingen blir borte. Serviceavdeling og delelager flyttes i disse dager fra Østre Aker Vei 70 til 62. Salgsavdeling og administrasjon vil flytte senere, men skal være på plass til nyttår.

Vil vente

Også Birger N. Haug er på vei til det samme området og vil få et lokale på nærmere 10.000 kvadratmeter ved Østre Aker vei, så og si rett ovenfor Biltilsynet. Også denne flyttingen er planlagt ferdigstilt i begynnelsen av 2009. Det kan likevel ta lang tid før Ensjø blir den boligbyen politikerne så for seg for ti år siden. En av de som blir værende på Ensjø er Skotvedt. Firmaet forhandler Honda, Jeep, Chrysler og Dodge.
Vi har vurdert flytting, men valgt å bli værende. Minimum til 2015. Reguleringen for boliger gjelder i hovedsak andre siden av veien i forhold til oss, sier daglig leder Axel Skotvedt.
Firmaet ønsker ikke å flytte og føler heller ikke noe press på seg for å endre lokalisasjon.
Mye penger vil flyte inn og ut innen den tid, så dette for vi vurdere næmere når den tid kommer, fastslår Skotvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere