Bildeler for 45. gang

Tid for brukt: Lørdag 8. mai er det igjen tid for bruktmarked på Ekebergsletta. Det største markedet i Norden for brukte bil- og MC-deler. Foto: Arkiv

Tid for brukt: Lørdag 8. mai er det igjen tid for bruktmarked på Ekebergsletta. Det største markedet i Norden for brukte bil- og MC-deler. Foto: Arkiv

Norsk Veteranvogn Klubb (NVK) arrangerer igjen sitt populære bruktmarked på Ekebergsletta lørdag 8. mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utrolig: Det er ikke måte på hva du kan finne av rariteter om du leter på dette markedet.Foto: Privat

EKEBERG: For 45. gang arrangerer NVK dette arrangementet på Ekeberg, som av de fleste betegnes som Nordens største og beste bruktmarked i sitt slag.

– Det hele startet med "loppemarked" en gang på 70-tallet med salg av gamle bildeler og MC-deler for veterankjøretøyer på Frysja senter, forteller Bente Bastiansen i klubben.

– Etter hvert som markedet økte i størrelse og diverse andre kuriosa kom til, måtte utstillingsplassen utvides og i dag dekker bruktmarkedet hele Ekeberg Camping, fortsetter Bastiansen.

– Her finner man det beste utvalget av gamle veteranbildeler og MC-deler i Norden. Her er det også salg av veteranbiler og gammel MC, masse ulike antikviteter, snurrepiperier og artig kuriosa. Mange kommer også bare for å vise frem kjøredoningen sin og møte andre med samme interesse, fortsetter Bastiansen.

Venter 500 stands

– Rundt regnet 500 ulike stands/ selgere fra hele Sør-Norge, Sverige og Danmark var å finne på markedet i fjor våres og disse kommer tilbake år etter år. De ivrigste begynner å komme til sletta allerede onsdag! Her gjelder, med noe unntak, først til mølla prinsippet for å få en god plassering, forklarer Bente Bastiansen entusiastisk.

– Det er lørdag 8. mai kl. 06.00 det hele braker løs; da åpnes porten for publikum og her er det gratis adgang. Kaffe, vafler, brus og pølser fås kjøpt i bodene. God tid og gode sko er en fordel, påpeker Bastiansen av erfaring.

Tid for gjenbruk

– I disse forbrukstider er dette en fin anledning til å sørge for litt gjenbruk. Dessverre finnes ingen mulighet for minibank her oppe på sletta. Så husk på cash, sier Bastiansen videre.

Amerikanere neste

Søndag 9. mai overtar ACSN (American cars of Southern Norway) campingplassen etter Norsk Veteranvogn Klubb med sitt arrangement " Oslomønstring". Dette er også blitt tradisjon, og her finnes samling av Street cars, Nostalgi, Veteran og Dollarglis.

– Sett av helgen til bruktmarked, lopper og fine biler, lyder oppfordringen fra veterandamen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.