*Nettavisen* Nyheter.

Bilder: Skiglede på Sognsvann

Konkurranse om plassen ut fra start.

450 barn fra klubbene Kjelsås, Koll og LYN Ski viste sprudlende skiglede i Sognsvann Snøpark da årets Telenorkarusell ble innledet på onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lars Stian Moen kaster frem foten ved målpassering.

Telenorkarusellen er navnet på den lokale naborunden av barneskirenn i Nordre Aker. Rennene retter seg særlig mot de minste barna, helt ned i 5-6-årsalderen. Her legges hovedvekten på skiglede.
Se bilder fra rennet her!

Annerledes utfordringer

Noe som også gjør disse rennene annerledes, er at det lagt inn det som kalles skicross. Dette dreier seg om ulike ferdighetsutfordringer på ski som dumper, hopp, vanskelige svinger og lignende. Hensikten med rennene er særlig å få flere barn interessert i langrenn gjennom å prøve seg i et litt uhøytidelig arrangement.

Fantastiske forhold

I Lyn Ski, som var arrangør av rennet onsdag, var nervøsiteten stor dagene før med hensyn til om det ble snø nok til å lage løype i Sognsvann Snøpark. Takket være iherdig innsats og snøkanoner ble forholdene ikke bare akseptable, men helt fantastiske.

Dermed ble Telenorkarusellen et skirenn slik skirenn for barn skal være, med glade og spente barn, stolte og smånervøse foreldre og besteforeldre, full innsats og heiarop gjennom hele løypa, og boller og saft ved målgang.

For de som ikke rakk å være med denne gang, er neste renn 6.februar, også da i Sognsvann Snøpark, men med Koll som arrangør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.