Biler til besvær

500 nye arbeidsplasser med nybygget CIENS i Gaustadbekkdalen, men kun 26 nye parkeringsplasser.

Gaustad: - Nesten håpløst å finne parkeringsplass i Forskningsparken.
Knut Kolset har endelig fått parkert bilen sin når vi treffer ham i Forskningsparken. Han jobber i Insti Data, er avhengig av bilen i jobben, og er innom Forskningsparken ca. en dag i uka.
- Du må enten komme veldig tidlig eller sent for å finne parkeringsplass.
- Det ideelle hadde vært å ikke tilrettelegge for parkering med bil for å hindre økt trafikk inn mot sentrum, men vi ser at bilene istedet parkerer i smågatene på dagtid og at det blir fullt med parkerte biler her. I Blindern-området er dette et stort problem, med store arbeidsplasser i nærheten som Universitetet, Forskningsparken og Ullevål Stadion.
Boliggatene, mange uten fortau, fylles opp med parkerte biler, og skolebarna må gå midt i veien der hvor bilene kjører. Mange steder blir veien så smal på grunn av de parkerte bilene, at ikke større biler og utrykningskjøretøyer kan komme frem, sier Unni Eriksen i Blindern Vel
- Vi ser også flere steder at folk parkerer bilene sine der de kan komme til på grøntarealer og turveier. Bilene ødelegger og gjør det utrivelig i nærmiljøområdene våre også på den måten.
Parkeringsproblematikken må opp på politikernes agenda selv om det er politiet som er skiltmyndighet. Blindern Vel ser dette som et stort problem i vårt område, sier Eriksen.
- For å minske bilbruken så godt som mulig, er det viktig å bygge ut sykkelveinettet så det henger sammen og er greit å bruke for de som sykler eller kan tenke seg å sykle, og at det anlegges rikelig med sykkelparkeringsplasser . Det planlegges en sykkelvei i Gaustadbekkdalen, men det er viktig å få knyttet denne til traseen videre nordover opp mot Sogn og Kringsjå. Det skjer ikke uten videre. Her må bydelens beboere si tydelig ifra og presse på, både myndighetene og utbyggerne, oppfordrer Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.