*Nettavisen* Nyheter.

Bilfører siktet etter dødsulykke på E6 i Oslo

En kvinne omkom i en påkjørsel på Helsfyr i Oslo fredag morgen. Ulykkessjåføren var ikke på stedet, men meldte seg senere.

06.02.15 15:47

En ung kvinne omkom da hun ble påkjørt på E6 ved Helsfyr i Oslo i morgentrafikken fredag. Politiet skal tidligere på morgenen ha fått meldinger om at en person var sett gående på E6.

Ulykkessjåføren var ikke å finne etter ulykken, men et bilskilt på stedet gjorde at politiet raskt fikk kontakt med en kvinne på telefon.

– Funn på stedet gjorde at vi fikk sporet opp den antatte bilføreren. Nå prøver vi å avklare om hun visste at hun kjørte på noen, eller om det var en misforståelse, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB like etter klokka 7.

Siktet

Like før klokka 10 fredag satt kvinnen i avhør, og i samtaler har hun erkjent at hun hadde truffet noe med bilen da hun var på vei til jobb fredag morgen, opplyste politiet.

– Den første forklaringen vi fikk var at hun trodde hun hadde kjørt på en søppelsekk, og at hun da valgte å ikke stoppe, sa Jøkling.

Bilføreren er også rutinemessig promilletestet mens ulykkesbilen er hentet inn for tekniske undersøkelser.

Kvinnen i 40-årene er nå siktet for å uaktsomt ha kjørt på en fotgjenger, med fatale følger. Samtidig etterforsker politiet om føreren har brutt loven ved å forlate stedet.

– Det er varslingsplikt dersom en kjører på noe i veibanen, og en bilfører har plikt til å stoppe, sier operasjonslederen til NTB.

I følge Osloby utelukker imidlertid ikke politiet at kvinnen kan ha blitt påkjørt flere ganger.

- Vi fikk fire- fem telefoner fra sjåfører som meldte ifra om at en kvinne gikk på veibanen. En av teoriene vi jobber utifra nå er at kvinnen kan ha blitt påkjørt flere ganger. Det endelige svaret på dette får vi i obduksjonsrapporten, sier Knut Nysæter, leder i trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt til avisa.

Les også: Diesel-debatten: - Jeg skjønner at folk føler seg lurt

Erklært død på stedet

Politiet fikk tidlig fredag morgen meldinger om en person som gikk midt på E6 ved Helsfyr. Klokka 5.52 kom det inn nye meldinger om at én person var påkjørt og lå i veibanen.

Nødetatene var raskt på stedet, men livet til en ung kvinne – trolig i 20-åra – sto ikke til å redde. Klokka 6.07 ble hun erklært død på stedet av helsepersonell.

Flere personer har ringt til politiet og forklart at de så kvinnen gående i veibanen. Hun skal ha gått i retning sentrum, men i nordgående felt, altså mot trafikken.

Avdøde, som var i 30-årene, var bosatt i Groruddalen, skriver Osloby.

Ber vitner melde seg

Fredag formiddag avdødes pårørende varslet. Politiet arbeider med å kartlegge hendelsesforløpet, og med å innhente videoopptak fra stedet.

Samtidig oppfordrer politiet andre bilister som var i området, til å melde seg.

– Vi har per nå ingen formening om hva kvinnen gjorde midt på E6. Vår kjennskap var at flere bilister hadde sett en person midt i veibanen, sier operasjonsleder Jøkling.

Saken blir etterforsket videre av trafikkavsnittet i Oslo-politiet.

– Alle muligheter blir holdt åpne, slår kriminalvakta fast i en kort kommentar. (©NTB)

Les også: - Oslo er en by med store klasseskiller

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag