Bilføreren mente det var unødvendig av politiet å ta førerkortet

MISTET LAPPEN: Dette var utsikten fra førersetet på en Volvo som ble stanset i Rødtvetveien. Den 46 år gamle mannen som kjørte bilen mente ruta var godt nok skrapt.

MISTET LAPPEN: Dette var utsikten fra førersetet på en Volvo som ble stanset i Rødtvetveien. Den 46 år gamle mannen som kjørte bilen mente ruta var godt nok skrapt. Foto: Foto: Politiet

En 46 år gammel mann mente han hadde tilstrekkelig sikt og var ikke enig i at politiet skulle ta førerkortet hans.

RØDTVEDT: Det var kvart over ti fredag formiddag at en politipatrulje observerte mannen kjørende i Rødtvetveien.

– En politipatrulje så bilen og valgte å stanse den. Bildet er tatt fra førersetet i bilen, forteller operasjonsleder Morten Todnem.

Mente politiet overreagerte

Bilføreren var en 46 år gammel mann. Han hadde ingen forklaring på hvorfor han kjørte bilen med uskrapte ruter og mente at politiet overreagerte.

– Saken er anmeldt og førerkortet beslaglagt. Mannen var ikke enig i våre vurderinger og samtykket ikke til førerkortbeslaget. Han mente det ikke var nødvendig for politiet å reagere på denne måten, forteller Todnem.

Les også: Dette mister du lappen av!

Farlig

Selv om mannen er uenig ble førerkortet midlertidig beslaglagt. Beslaget må nå behandles av Oslo tingrett i løpet av tre uker hvis beslaget skal opprettholdes.

Politiet ser ofte bilister på veiene med for dårlig skrapte ruter.

– Dette er et kjent fenomen, vi ser dette ofte og reagerer når vi ser det. Vi anbefaler alle bilister til å ta seg den tiden det tar å skaffe seg god nok sikt. Bildet illustrerer hvor farlig det er i trafikken med bilister uten tilstrekkelig sikt, sier Todnem.

Flere saker fra dittOslo.no:

Kvinne døde etter påkjørsel på Abildsø

– Krysset på Abildsø er ekstremt farlig!

– Tenk om en unge hadde fått steinen i hodet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.