RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tom Hegstad satser på italiensk bil på Thune.
Tom Hegstad satser på italiensk bil på Thune.

Bilglede er Skøyen-tradisjon

Italiensk som opera, japansk som kirsebærblomster og en gjeng artige nordmenn - hva snakker vi om? RSA Bil på Thune.

THUNE: Thune, Sjølyst og Skøyen er tradisjonelle industri- og forretingsområder, ikke minst for biler. Vi besøkte en god representant.

– Vi er en annerledes bilbutikk, smiler Tom Hegstad, daglig leder hos RSA Bil på Skøyen.

De holder til i Thunes Mek. Verksteds gamle lokaler. Det originale steingulvet er bevart flere steder, og de koblede buede vinduene, og krokene oppunder taket.

– Vi prøver å ta vare på miljøet også, sier Tom. – Selv om moderne tider har flyttet inn. For overalt står det lekre biler. Lekne, raske og akkurat passe store. Lakken blinker son en nytent stjernehimmel! Alfa Romeo, Suzuki Kizashi, Isuku. rubinrød Fiat 500.

– Hvor lenge har dere holdt til på Skøyen?

– Vi har tiårsjubileum; vi flyttet hit i 2000. Det var litt tilfeldig. Vi holdt til på den andre siden her en stund. Da det ble ledig her, syntes vi dette var et bra sted å dekke bilbehovet i Oslo vest.

God, gammel årgang

Vi begynte som RSA-importør og forhandler, nå er vi en importøreid forhandler. RSA er et gammelt selskap, stiftet 1936. I 1983 startet RSA med import av Suzuki. I 2003 overtok vi RSA - med MC og båtmotorer. Da hadde vi motorsykkelverksted også.

I 2007 kom Isuzu pickup. I 2009 begynte vi med Fiat personbiler, og i mars i år var vi i gang med Alfa Romeo. I dag er Skøyen en av landets største Suzuki- og Fiat-forhandlere.

Moteshow

I februar i år hadde Oslo Fashion moteshow her! Vi kjørte ut over 100 utstillingsbiler så de skulle få plass. De hadde mengder av stands her, og en liten restaurant. De fikk til alt – det var så artig! Litt sprøtt kanskje, men man må gjøre noen sprø ting også, smiler Tom.

– Da ble vi kjent for å være litt spesielle, humrer han.

– Arrangementet varte i nesten en uke. De fikk plass til en liten restaurant med alle rettigheter også, i dette lille rommet som du ser her - de var så flinke!

Sponser idrettsstjerner

– Vi sponser en del ulike idrettsmiljøer, skiskyttere som Solveig Rogstad og Tarjei Bø, og en god del skiløpere. De kom til oss og spurte!

– Dette er en ganske sprelsk og artig bilimportør og forhandler?

– Det skal være gøy å gå på jobb! Ingen av dem som jobber her, slutter. Vi reiser mye og gjør hyggelige ting sammen. Nylig var vi i Tyskland, vakre Moseldalen var bare et steinkast unna. Filosofien er å gjøre ting enkelt, ha det moro og tjene penger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere