*Nettavisen* Nyheter.

Bill. mrk.: Søker atelier

God plass: Merete Sejersted Bødtker i lokalene i Nydalen.

Kunstner og billedhugger Merete Sejersted Bødtker fra Sørkedalen har de siste årene kjørt til og fra Nydalen for å jobbe med kunsten. Nå ønsker hun et lokale i nærområdet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et av de første: Merete Sejersted Bødtker med en av de første utkastene av bysten med Halldis Moren Vesaas. Foto: Elisabeth C. wang

Klikk på bildet for å forstørre.

Et av de første: Merete Sejersted Bødtker med en av de første utkastene av bysten med Halldis Moren Vesaas.

Nydalen: Drømmen er rundt 100 kvadratmeter med høyt tak, men jeg kan definitivt helt klart klare med med halvparten og normal takhøyde, sier Bødtker.

Tiden er moden

Vi er på vei til lokalene i Nydalen som hun deler med ti andre kunstnere. Blant dem en gullsmed, malere og designere.

Det er et kreativt miljø og flotte lokaler, men akkurat for øyeblikket føler jeg meg moden for å få et eget lokale hvor jeg kan slippe tanker og ideer løs, smiler hun.
Det var keramiker hun i utgangspunktet skulle bli, men med tiden utviklet hun et nytt og annerledes uttrykk.

Jeg uttrykker meg hovedsaklig figurativt og liker å jobbe med grove strukturer. Som du ser på dette portrettet er det ikke glatte former, men snarere grov struktur som bringer uttrykket frem, forteller hun.

Stadig nye prosjekter

I 2006 vant Merete Sejersted Bødtker konkurransen om oppførelse av monument og byster over Halldis Moren Vesaas. Én fikk plass i Vinje på Åmot, én på Det Norske Teateret og én i Trysil kommune. Men også på Aker Brygge og på Bærums Verk kan man se skulpturer av den kreative billedhuggeren som stadig har nye prosjekter på gang.

Øverst på listen over folk Sejersted Bødtker ønsker portrettere for øyeblikket står Aung San Suu Kyi, som en del av en større kunstnerisk helhet.

Det har vært i tankene mine en god stund og et kunstnerisk prosjekt jeg ønsker å starte opp med snart, sier hun.
Til større oppdrag og prosjekter vil Sejersted, forutsatt at det nye lokale er for lite, søke om å få benytte et stort lokale under deler av arbeidet. Det mener hun er en god løsning.

Det skal jo mye til for at jeg finner et lokale som både er stort og så høyt under taket at alle arbeider kan gjøres der, men det er ingen umulighet. Uansett håper jeg på tilbakemeldinger fra alle de som tror de har noe som kan være aktuelt. Jeg er ikke kresen og er åpen for nye og friske innspill, sier hun.

Tidkrevende

Blant byster, portretter og store og små bronsefigurer inne i kunstlokalet føler Sejersted Bødtker seg hjemme. En kalv i bronse, en hånd som er laget på basis av hennes egen og et barneansikt trigger raskt journalistens nysgjerrighet.

Det er masse jobb og flere runder med arbeid før de kan fremstå slik. Bronse har steget voldsomt i pris, men det er et svært holdbart materiale. Hvis man skal ha denne utendørs vil den ikke bli ødelagt eller ruste. Tvert i mot vil den bli finere og med all sannsynlighet stå i mange, mange år fremover før den trenger en rens, opplyser hun.

Et yndet verktøy

En gammel eltemaskin av støpejern på ca 250 kg er noe av det kjæreste kunsteren har funnet plass til. Her får hun nøyaktig den leiren hun ønsker.

Den er virkelig gull verdt. Jeg pleier ofte å sette den igang og gå for å ta meg en kopp kaffe. Når jeg kommer tilbake har alltid leiren perfekt konsistens, avslutter hun.

Annonsebilag