Gå til sidens hovedinnhold

Billig livsforsikring

Det har aldri vært mer populært å kjøpe forsikringer. Du kan forsikre deg mot det meste. Uflaks, ulykker, biltyveri, ran - forsikringsselskapene finner stadig nye produkter å tilby deg.

Forsikringsbransjen forteller at folk er dobbeltforsikret gjennom avtaler via fagforeninger, arbeidsgiver, via kredittkortbruk og som medlemmer av frivillige organisasjoner. Mange er heller ikke klar over at de er forsikret via ektefelle eller samboer. Og noen er ikke engang klar over at de har forsikringer.

Siden folk er så opptatt av å forsikre seg, synes jeg det er rart at de ikke er opptatt av den billigste livsforsikringen som finnes på markedet. I vår familie har vi vært opptatt av den så lenge jeg kan huske. Hjemme fløt skuffen i gangen over av runde brikker, som vi måtte tre tråd og sikkerhetsnål i selv. Vi brukte refleks! Min store drøm var å få en som var formet som en bamse, eller som en magisk snøskrystall, men det fikk jeg aldri.

Hver morgen ser jeg foreldre på hektisk tur for å følge podene til skolen. Hunden har halsbånd med refleks, men det har ikke resten av ekvipasjen. Kanskje de tror at de syns bedre fordi de er mange?

I en undersøkelse Trygg Trafikk gjorde i 2002 svarte hele 89 prosent at de tror refleks øker fotgjengernes sikkerhet, men deres årlige tellinger viser at bare 20 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks når de går ute i mørket. Mange fotgjengere tror at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem. Men i disse mørke vinterkveldene kan det nesten være umulig for bilisten å se fotgjengerne langs veikanten, selv i opplyste bygater. Å bruke refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent i følge Trygg Trafikk. Sikkerhetsbrikken gjør deg faktisk synlig på 140 meters hold, selv om bilen bare har nærlysene på. Uten refleks vil du først bli oppdaget på 25-30 meters hold.

Mange morgener har jeg fått skikkelig adrenalinrush, fordi det plutselig dukker opp en person i veien. Jeg ønsker ikke å bli en del av statistikken, men når folk ikke bruker den livsviktige brikken, er oddsene ganske store for at jeg blir det snart. Rundt 40 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket. En bilist, som kjører med nærlys i 50 km/t, har bare to sekunder på å oppdage en fotgjenger, men har 10 sekunder til rådighet hvis fotgjengeren bruker refleks. De åtte sekundene i forskjell kan redde liv.

Siden jeg ikke har skuffen full av gratis reklamebrikker lenger, har jeg brukt 20 kroner på å kjøpe meg en refleks formet som en snøkrystall. Magien fra da jeg var liten er borte, men jeg er ikke i tvil; Det er den billigste livsforsikringen jeg kan få kjøpt.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe