*Nettavisen* Nyheter.

Billigere å leie i Oslo

Utleiemegleren melder om laver priser siste måned i Oslo. Foto: illustrasjonsfoto

Det har blitt rimeligere å leie bolig i hovedstaden den siste måneden, men for året som helhet har prisene hoppet.

OSLO: Utleieprisoversikten fra Utleiemegleren for november viser at det i snitt kostet 6810 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 6,9 prosent fra måneden tidligere. Sammenliknet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,9 prosent.

Les også: Utleieprisene stiger i Oslo

I snitt kostet det 9824 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo, en nedgang på 2,0 prosent fra måneden tidligere, men en oppgang på 3,2 prosent fra samme måned i fjor.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet i november i snitt 13.371 kroner å leie. Dette er en oppgang på 4,2 prosent fra måneden tidligere, og en oppgang på 10,1 prosent fra samme måned i fjor.

– Utleieprisene har vist et fall nå før jul og det er noe roligere i markedet. Dette året kommer til å bli kjennetegnet av en sterk økning i utleieprisene. Det er fortsatt jevn etterspørsel etter utleieboliger, samtidig som det er færre utleieobjekter, sier daglig leder Geir Skogheim hos Utleiemegleren Frogner.

Les også: Har aldri vært dyrere

I Trondheim og Stavanger er tendensen en annen, der er det nå dyrere å leie leilighet enn hva som var tilfellet for én måned siden. Også sammenliknet med et år siden er det dyrere i de to byene. I Bergen, Bærum og på Romerike er tendensen den siste måneden som i Oslo, med en nedgang i utleieprisene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.