RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billigere å leie

Om det ligger en skatt i enden av denne regnbuen vites ikke, men om du planlegger å leie bolig i Oslo kan du i det minste se fram mot litt mer penger på konto hver måned.
Om det ligger en skatt i enden av denne regnbuen vites ikke, men om du planlegger å leie bolig i Oslo kan du i det minste se fram mot litt mer penger på konto hver måned. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Færre vil leie bolig i Oslo. Dermed synker prisene.

OSLO: Nå koster det i snitt 8.515 kroner å leie en ettromsleilighet i Oslo. Det er en nedgang på 3,9 prosent fra forrige måned, viser tall fra Utleiemegleren.

- Nå er det mye å velge mellom for leietagerne, og de kan gå på mange visninger. Det er også få leietagere på hver visning. For oss betyr dette at meglerne må jobbe med for å få leit ut boligene, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

I oktober lå prisen på en tomromsleilighet i snitt på 11.425 kroner i Oslo, mens en treromsleilighet kostet 14.612 kroner. Dette er en nedgang på henholdsvis 1,1 prosent og 0,7 prosent nedgang fra september. 

Riktignok har prisene økt siden i fjor på samme tid, men tendensen er nå at kurven har flatet ut, eller noe ned.

Utleiemegleren forteller at det tidligere har vært veldig attraktivt å få bedrifter som leietagere – spesielt med tanke på at de har betalt godt. Det er det slutt på, i følge Skogheim.

- Nå merker vi at firmaene strammer inn og leier færre boliger til sine ansatte, samtidig som de er mer følsomme på pris, sier Skogheim.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere