*Nettavisen* Nyheter.

Bilmønstring i vårsol

Har man den helt store sansen for amerikanske biler, er nok betegnelsen «Vårens vakreste eventyr» riktig betegnelse på Oslomønstringen som var på Ekeberg camping søndag.

Like sikkert som det begynner å våres, forbereder bilentusiaster seg til vårmønstring. Til Ekeberg kom de søndag.

EKEBERG: Det virket ikke helt riktig å komme med Nordstrands Blads lille redaksjonsbil av typen Toyota Yaris inn på campingplassen søndag formiddag. For der skinte det i amerikanere av alle slag - riktig gamle og langt opp mot dagens utgaver.

«Vårens vakreste eventyr» betegner arrangørene det som, og for alle de som har sans for amerikanske kjøretøyer, er nok det riktig. Og det må med sannhet sies at her er det mye lekkert.

Hvert eneste år blankpusses de i ukene før mønstringer, for her skal man ikke bare vise, men også være konkurransedyktig.

Sofaer både foran og bak

Mange av de gamle, kjempestore dollarglisene med støtfangere og haler av maksimal størrelse.

Gjerne med skinninteriør og med et musikkanlegg som slynger ut westernlåter. Og man sitter ikke i seter, men i store sofaer både foran og bak.

Og så det de gamle «gangsterbilene» som er bygget om og fått motorer som det ikke er plass til under normalt panser.

Noen biler bare siger lydløst mellom skuelystne, andre høres ut som gamle fiskeskøyter mens enda en kategori har så mange hester under panseret og så store eksosrør at vi kan snakke om mye støy.

Veteraner på campingen

Hvor mange som var innom enten for å vise seg frem eller bare titte fikk vi ikke noe svar på. Men Nordstrands Blads absolutt «feil bil», og som fikk beskjed om å ikke kjøre inn blant americanerne (med c), fikk innkjøringsnummer 751.

Mange var også på campingen lørdag da det like tradisjonelle arrangementet til veteranvognklubben gikk av stabelen. Her er det gamle kjøretøyer som gjelder, alt av tilbehør til disse - og stort sett alt mulig annet.

Og for dem som ikke fikk nok bil på disse to dagene, kan bare glede seg til Amcarparaden som skal gå i Oslo 15. juni og videre Oslo Grombil & MC 2008 som er på Ekeberg Camping 21. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.