RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biltyvene herjer

Antall bilinnbrudd i Grønland politidistrikt har økt med 65 prosent siden i fjor. Spesielt ille er det i Sinsenveien.

SINSEN: Ikke la noen verdisaker ligge i bilen, ikke engang en 20-kroning eller en sigarettpakke, sier politioverbetjent Trond Skaarud ved Grønland Politikammer til Østkantavisa.
I perioden januar til april i år ble det registrert 574 innbrudd i bil i Grønland politidistrikt. Det er 226 flere tilfeller enn samme periode i 2006, en økning på hele 65 prosent på ett år. Politiet ber nå folk om å ta forholdsregler.
Man må være forsiktige. Når vi ser en slik økning ønsker vi i politiet å si klart ifra til folk om at de ikke må la verdisaker ligge i bilen. Det er utrolig irriterende å få ruta knust fordi det ligger noen småpenger mellom setene, påpeker han.
Politiet opplyser at Sinsenveien peker seg spesielt ut i negativ retning, men har ingen gode forklaringer på hvorfor man opplever en slik stor økning akkurat der. Sinsenveien strekker seg helt fra Kiwi rett ovenfor Carl Berner til litt forbi Aker sykehus.
Forsikringsselskapene merker at økningen i bilinnbrudd ikke bare er en lokal trend, men en nasjonal. Tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) viser at antall bilinnbrudd har økt med 16 prosent, og informasjonssjef Stein Haakonsen sier til VG at navigasjonsutstyr kan være årsaken til økningen.
Det ser ut til at navigasjonsutstyr virker som en magnet på innbruddstyvene, sier han, og påpeker at de ikke nødvendigvis hjelper å gjemme GPS-en i hanskerommet.
Så lenge braketten synes på dashbordet hjelper det ikke å gjemme selve GPS-utstyret, sier han til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere