*Nettavisen* Nyheter.

Biltyveri oppklart på Facebook

Arnulf Hagen (t.v.) fant den stjålne bilen til Reidar Aune etter å ha lest en statusoppdatering til en venninne på Facebook. I helgen vanket det takk og blomster fra en lykkelig bileier som var redd bilen var tapt. Foto: Foto: Sven-Erik Røed

Reidar Aune fikk bilen sin stjålet. En statusoppdatering på Facebook løste saken.

DRAMMEN: Torsdag spredte denne meldingen seg på Facebook:

«BILTYVERI blå Caddy med nordic dent reklame over hele bilen stjålet i Drammen kl. 8 i dag, reg nr. NN ring NN hvis du ser den.»

Fem timer etter at Reidar Aune skrev denne statusoppdateringen var bilen tilbake hos sin rettmessige eier.

Gikk på tomgang

Historien starter torsdag morgen. En av de ansatte i Nordic Dent lar bilen stå og gå mens han bare skal inn å hente mobilen som ligger igjen i Smedberget på Tangen i Drammen.

Tre minutter senere hører han bilen forsvinne. Da er klokken åtte på morgenen. Politi og taxi blir varslet, og det blir lett etter bilen hele dagen, men ingen bil blir funnet.

LES OGSÅ: Slik sparer du penger på nettet

Etterlysning sprer seg

Ut på ettermiddagen legger Reidar, som er deleier i Nordic Dent AS, ut etterlysningen på Facebook. Flere venner av ham kopierer etterlysningen og limer den inn på sin statusoppdatering. Etterlysningen sprer seg.

I Henrik Ibsens gate 52 logger kona til Arnulf Hagen seg inn på Facebook torsdag kveld. En av venninne hennes har kopiert statusoppdateringen til Reidar.

– Jeg hadde lagt merke til bilen som sto parkert rett over veien her og måtte ut og dobbeltsjekke registreringsnummeret, sier Arnulf Hagen.

LES OGSÅ: Advarer mot Facebook-trend

Sladdet inn

Jammen var det ikke den etterlyste bilen som sto parkert rett over gata. Arnulf skyndte seg inn og fikk sendt en melding til venninnen på Facebook om at bilen var funnet.

– Foreldrene mine hadde lagt merke til den stygge kjøringen. Han hadde sladdet inn på parkeringsplassen. Så hadde han låst bilen og gått ned Hans Hansens vei og forbi skolen, sier Hagen.

Bilen hadde stått parkert utenfor Henrik Ibsens gate 52 i tolv timer før den ble funnet.

LES OGSÅ: Stor bakke vil bli størst på Facebook

Takker alle

Rett før Reidar skal ta kvelden torsdag klokken 22.30 går han inn på Facebook for å se om det har skjedd noe. Det er fem timer siden han la ut etterlysningen. Han har fått en melding. fra en venninne

«Bilen din er funnet Reidar. Ring fort».

Han hiver seg i bilen og kjører fra hjemmet i Sande til Drammen. Der står Arnulf Hagen ved bilen og passer på slik at ikke biltyven skal komme tilbake og stikke av gårde med bilen igjen.

– Han hadde nok ikke kommet av gårde med bilen igjen dersom han hadde kommet tilbake, sier Arnulf Hagen da Drammens Tidendes reporter spør hva han ville gjort dersom biltyven kom tilbake for å hente bilen.

Reidar Aune er overlykkelig over at bilen ble funnet. Utvendig var bilen like hel. Innvendig var alt av verdi borte.

LES OGSÅ: - Ikke inviter til fest på Facebook

- Facebook er fantastisk

– Facebook er fantastisk. Før var det bare et tidsfordriv, nå var det faktisk til hjelp.

– Vi må jo få takke alle som kopierte statuslinjen, vi vet jo ikke hvem alle er, sier kona Unni P. Aune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.