RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biobrensel ved Lofsrud gård


Det nye biobrenselanlegget er tenkt plassert like ved gården.
Det nye biobrenselanlegget er tenkt plassert like ved gården.
I forbindelse med utbyggingen av Klemetsrudanlegget er det nå to reguleringsplaner på trappene.

SENTRUM/KLEMETSRUD: Byråd for miljø og samferdsel Peter N. Myhre (FrP) forteller at det planlagte biogassanlegget på Klemetsrud skal konsekvensutredes.

Jeg kan bekrefte at Energigjenvinningsetaten er godt i gang med arbeidet, sier Myhre (FrP).

Byråden grunngir konsekvensutredningen med at det er av allmenn interesse å vise hvilke løsninger som velges for å unngå eksplosjonsfare ved anlegget.

Men det skal selvsagt ikke være eksplosjonsfare, sier Myhre.

Både naboer og bydelspolitikere har etterlyst konsekvensutredning for biogassanlegget, som det alt er gitt rammetillatelse til å bygge.

Gjenbruksstasjon

Byråd Peter N. Myhre (FrP) varsler også at et nytt biobrenselanlegget er tenkt plassert på nordsiden av eksisterende anlegg, altså like ved Lofsrud gård.

Reguleringsplanen for biobrenselanlegget er rett rundt hjørnet, men byråden kan på forespørsel fra Nordstrands Blad ikke opplyse om den foreligger før eller etter sommeren.

Byråden varsler også en ny reguleringsplan for den sørlige delen av anlegget, og forteller at det i tillegg til biogassanlegg og bussparkering er planer om å plassere en ny gjenbruksstasjon på området.

Bystyret har vedtatt å legge ned en tilsvarende stasjon på Grønmo. Byråden ønsker tre store gjenbruksstasjoner; en på Klemetsrud, en på Brobekk og en på Smestad.

Vil de nye reguleringsplanene forsinke utbyggingen ved anlegget?

Det kan jeg ikke svare på, men bystyrepolitikerne er innstilt på å gi dette topp prioritet, slik at vi når de målene som er satt, sier Myhre.

De mange nye opplysningene om arbeidet på Klemetsrudanlegget kom frem da byråden orienterte byutviklingskomiteen om arbeidet ved anlegget onsdag 28. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere