RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birger (64) irriterer seg grønn over søppel


BRA JOBBA: Birger Lyngaas (nr. to fra høyre) fikk god hjelp av elevene Danish og Ishfaq og lærer Tarald Lie under søppelaksjonen ved Holmlia skole fredag.
BRA JOBBA: Birger Lyngaas (nr. to fra høyre) fikk god hjelp av elevene Danish og Ishfaq og lærer Tarald Lie under søppelaksjonen ved Holmlia skole fredag.
Birger Lyngaas er så sint over alt søppelet i nærområdet sitt, at han tok initiativet til en ryddeaksjon.

HOLMLIA: 64-åringen har bodd i Lusetjerndalen like ved idrettsanlegget og skolene i 14 år. Som baneansvarlig er søppelplukking blitt en del av hverdagen hans.

– Når jeg går tur med bikkja, irriterer jeg meg grønn over forsøplinga rundt her. Særlig ille er det i området mellom ungdomsskolen og kebabkiosken, sier Lyngaas.

To årlige aksjoner

For å få gjort noe med dette tok han kontakt med Ove Bevolden i Holmlia sportsklubb/Vær Stolt og foreslo en ryddeaksjon.

Som sagt så gjort. Holmlia og Lusetjern skoler ble kontaktet, og Rusken-general Jan Hauger stilte med vester, klyper og poser. Rundt 300 elever var med på aksjonen fredag. Resultatet ble et billass fullt av søppelposer som havnet på Grønmo.

– Det er viktig at vi er med på en sånn aksjon, selv om jeg ikke pleier å kaste søppel på bakken, sier Ronja fra Holmlia skole. Det er den holdningen Birger Lyngaas håper alle skal få heretter.

– Søppel skal i kassen, ikke på bakken, sier han. Nå håper han at siste ukes søppelplukking blir en fast aksjon to ganger i året.

Flere søppelbøtter

– Jeg tenker meg en grønn profil inn i Vær Stolt i samarbeid med Oslo Sør-satsingen, sier han, og får full støtte av Mariel Sand Nwosu fra bydelens kultur- og oppvekstkomité.

– En søppelfri bydel er målet, og det er viktig at barn og ungdom er med på å oppnå dette. Sommerjobbprosjektet og aksjoner som i dag, er et bra tiltak i så måte, sier Ap-politikeren.

LES OGSÅ: Vil ha en søppelfri bydel

I sammenheng med at Birger Lyngaas vil ha søppelet vekk fra bakken, er det en ting han er spesielt opptatt av.
– Det stresser meg mye at det er en tyngre materie å få satt ut flere søppelbøtter enn å få til en aksjon, sier han.
 

LES OGSÅ:

Nå blir det trolig moské ved rundkjøringen på Mortensrud

Klemetsrud: – Føles som en eim av brent grill som er vond å puste inn

Holmlia: – Ikke egnet som matbutikk

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere