RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BIs grunnlegger er død

- Det er med sorg og vemod jeg har mottatt budskapet om Finn Øiens bortgang, sier konstituert rektor Inge Jan Henjesand på BIs nettsider. - Når vår grunnlegger nå er gått ut av tiden, markerer det avslutningen på en epoke i BIs historie.

Grunnlaget

- Han la grunnlaget for vår virksomhet, og gledet seg helt til det siste over hvordan hans livsverk har vært forvaltet og stadig er blitt videreutviklet, sier Henjesand.

Finn Øien ble født 2. november 1912. Han arbeidet ved Trondheim Handelsgymnasium som overlærer før han viet all sin arbeidskraft til BI, fra etableringen av Bedriftsøkonomisk Institutt i 1943 og til han gikk av som rektor ved BI i 1975.

Med til det siste

Øien deltok i BIs indre liv helt til det siste.

- Jeg er svært glad for at vår grunnlegger fikk oppleve et samlet BI i Nydalen. Han etterlater seg et livsverk som vi alle plikter å forvalte på beste måte. Han vil bli husket med stor glede og takknemlighet av oss alle, avslutter Henjesand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere