*Nettavisen* Nyheter.

Bislettgata gjenåpnes

Plan- og bygningsetaten har sendt sitt forslag om Bislettgata til bystyret. Det er bydelsutvalgsleder Rune Aale-Hansen (H) fornøyd med.

BISLETT: I hovedsak er jeg svært fornøyd med at etaten har tatt utgangspunkt i bydelsutvalgets vedtak og foreslår gjenåpning av Bislettgata. Foreløpig har jeg ikke rukket å lese gjennom hele saken, men jeg forutsetter at det i dette forslaget også legges opp til toveis busstrafikk, og enveiskjøring i Sofiesgate, sier Aale-Hansen.

Gateløpet

Nå ligger saken til behandling hos bystyret, som skal fatte et endelig vedtak, og høyrepolitikeren forventer at de lytter til et enstemmig bydelsutvalg.

Jeg håper dessuten bystyret behandler dette så fort at arbeidet kan ferdigstilles i løpet av neste sommer. Det bør være mulig å få til, sier han. Aale-Hansen sier han har lagt merke til litt forskjell mellom Plan og bygningsetatens forslag og bydelsutvalgets vedtak.

De legger forslag 2b til grunn, mens vi støttet 2b2. Forskjellen på disse to løsningene er hvor tett mot selve stadion gateløpet legges. Jeg er usikker på om realiteten i Plan og bygningsetatens forslag likevel strekker seg langt mot å imøtekomme ønsket om å få gateløpet nærmest mulig stadion. På den måten sikrer vi at Lille Bislett-området blir størst mulig, sier BU-lederen.


Lille Bislett

I tillegg til forslaget om å gjenåpne Bislettgata, ønsker plan og bygningsetaten å utvide friområdet rundt Lille Bislett. Ved å slå sammen Sofies plass og Lille Bislett utnyttes området bedre. Byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen (H), sa forrige uke til Aften at de har lagt stor vekt på synspunkter fra lokalmiljøet, og at reguleringsplanen for området, byrådet nylig vedtok, ivaretar synspunktene fra Samferdselsetaten, Sporveien og de antikvariske myndighetene. Denne uttalelsen er Rune Aale-Hansen fornøyd med.

Jeg er fornøyd, og regner med at det betyr at man ser regulering og trafikk i sammenheng, slik at best mulig løsning blir gjennomført. Her er det mange hensyn å ta, og at det blir tatt hensyn til innspill fra nærmiljøet, beboerforeninger, vel og sameiergrupper er bra, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.