RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bitene som har falt på plass


Kunstneren Christina Lervik fra Bygdøy, nå Frogner, stiller ut i disse dager på Studio V på Majorstuen.
Kunstneren Christina Lervik fra Bygdøy, nå Frogner, stiller ut i disse dager på Studio V på Majorstuen. Foto: Foto: Privat
Som en av våre nyere kunstnere debuterte Christina Lervik fra Bygdøy (og Frogner) nylig med sin første separatutstilling «Fragmenter» i Studio V på Majorstuen.

MAJORSTUEN/FROGNER: Snaue halvtimen etter utstillingsåpningen nylig var det nyåpnede galleriet fylt til trengsel. I løpet av den første timen taltes det røde lapper på omlag halvparten av arbeidene, og innen dagen var omme var det blitt enda flere. Et sant mål for suksess for en debutant.

Kunst fra dypet

Christina Lervik jobber ut av sitt kjelleratelier på Frogner hvor hun har vært travelt opptatt med å ferdigstille et førtitalls arbeider til separatutstillingen som nettopp åpnet.

Kunstneren arbeider i grensesnittet mellom kunst og forskning ettersom hun inspireres av naturens minste bestanddeler helt ned på cellenivå. Lervik har vokst opp i en kulturinteressert familie på Bygdøy, der kunst og kultur har vært hverdagskost fra barnsben av. Til tross for hovedfag fra Kunst og Håndverkskolen og flere utenlandsopphold foretrekker Christina likevel å trå litt forsiktig. Det er det aller minste som opptar henne, nesten mikroskopisk.

Bygesteiner

Naturens minste partikler og byggesteiner til alt levende fascinerer henne både visuelt og tematisk. Det som er skjult for det blotte øyet. Elementer av naturen står sentralt – og som hennes neste utstilling antyder; i fragmenter. Hvert enkelt motiv favner stemninger og gir grobunn til refleksjon og ettertanke. Det handler om det eksistensielle, det grunnleggende og basale, spørsmål som berører alle mennesker. Alt er til jo syvende og sist natur, funderer kunstneren, som stiller seg undrende til tilværelsen.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere