Gå til sidens hovedinnhold

Bitt av hoppbasillen

Lørdag var det avslutning for den populære hoppskolen i Linderudkollen. Unger helt ned i 6 årsalderen satte fryktløse utfor hoppkanten i deres siste renn for sesongen.

Linderudkollen: Mamma, se så langt jeg hopper, smeller det fra en liten tass som raser ned unnarennet i K-12-bakken. Føret er skart og vinden er sur, men sola skinner og barna smiler. Denne lørdagen var siste dag for sesongens hoppskole på Linderudkollen, og det er hopprenn. I tre timer har gjengen fra Østre Aker skiklubb preppet bakken for at rennet kunne gjennomføres. Nestleder Steffen Gjessing er fornøyd.
Vi har hatt bra oppmøte på hoppskolen denne gangen. Veldig moro, sier han.

Alt er gratis

Rundt 25 unger, inkludert 2 jenter, har hoppet i Linderudkollen for første gang denne sesongen. Østre Aker Skiklubb holder, som den eneste i Oslo og omegn, gratis hoppskole for unger i alderen 6-12 år. Dessuten har de gratis utlån av utstyr. Ikke rart folk kommer fra land og strand for å prøve bakkene der Bjørn Einar Romøren og Tom Hilde er oppfostret.
Vi driver rekruttering, ikke butikk. Det er klart ungene skal få prøve seg uten at det skal koste en hel masse, mener Gjessing bestemt.
Det koster jo tid, og til en viss grad penger, for oss som holder på her, men hva gjør man vel ikke for det man er glad i, fortsetter han. Selvfølgelig er han en gammel skihopper selv, men like selvfølgelig er det ikke at han fortsatt hopper på ski i en alder av 60 år.
Jeg gjorde comeback som 40-åring. Vi er 20 aktive hoppere i klubben. Hvorav alle er over 30 år, ler Gjessing.

Kjører unnarennet

Er det klart? ropes det fra bommen i K-12-bakken.
Kom igjen, svarer Gjessing. Lokalavisens utsendte er imponert over en-meterne som fyker over hoppkanten.
Til å begynne med har de bare kjørt ned unnarennet, det tar litt tid å bli kjent med hoppski som er breiere og tyngre enn vanlig ski, forteller Gjessing.
Men etter at de har hoppet en gang, blir de bitt av hoppbasillen, og det eneste som gjelder er neste hopp, smiler han.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar