RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjarne Ødegaard: – Høyre er båtfolkets venner


I FJÆRA: Bjarne Ødegaard vil at kyststien mellom Ullern og Bygdøy fullføres gjennom båtopplaget og at den skal følge vannkanten.
I FJÆRA: Bjarne Ødegaard vil at kyststien mellom Ullern og Bygdøy fullføres gjennom båtopplaget og at den skal følge vannkanten. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN
BU-leder Bjarne Ødegaard (H) forsvarer Oslo Høyres garanti for båtopplaget.

BESTUMKILEN: – Høyre er båtfolkets fremste venner i denne byen. Oslo Høyre sier klart og tydelig i sitt program at båtopplagsplasser skal ivaretas og vi vil ha flere, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Frogner, Bjarne Ødegaard.

Del på Facebook

En stor del av dem som benytter båtopplaget hører til Frognerkilen og Skarpsno båtforening, som ligger i Bydel Frogner.

Les også: – Vil drepe mye av båtlivet i Oslo

Må ryddes

Båtfolket reagerte på bydelsutvalget og Stian Berge Røslands uttalelser (se faktaramme)

– Jeg tror båtfolket tolket Røsland i verste mening. Som sagt vil Høyre ha båtopplag i Bestumkilen i overskuelig fremtid. På den annen siden ønsker vi en bedre bruk av området i sommersesongen. Opplagsplassen må ryddes og bringes i orden i sommerhalvåret. Det må følges opp av båtopplagsforeningen, slik at vi kan få alternativ bruk av området, sier Ødegaard.

Han kan se for seg ulik bruk av området i sommermånedene.

– Det er klart at i et så stort område er det plass til mange aktiviteter. Det er også god plass til parkering for dem som vil besøke Bygdøy. Ett alternativ er å sette opp shuttlebuss til Bygdøy i sommersesongen. Sirkus kan også være ett av flere alternativer.

Les også: Aksjonsgruppe for vern av Bestumkilen

Les også: Båtfolket fortviler

Kyststi

Han viser til at kyststien med forbindelse til Bygdøy må komme i orden. Den har aldri blitt fullført gjennom opplagsområdet.

– Kyststien skal følge bryggene i vannkanten, frem til der den møter stien inn i Kongeskogen. At dette kommer i orden er i tråd med kommunens interesser.

Ødegaard stiller seg også bak forslaget om å samle ro- og padleklubbene med klubbhus innerst i Kilen, rundt Oslo roklubbs lokaler.

– Det er en god tanke å konsentrere de sportslige aktivitetene her. Det må gjøres i samarbeid med båtopplaget, sier Ødegaard.

Må være ordnete forhold

Han er oppmerksom på at det er satt lys på ulike sider ved leieforholdene knyttet til båtopplag og statens eiendom, samt at det er betydelige beløp knyttet til utleievirksomheten.

–- Det må være i båtopplagsforeningens og kommunens interesse å få brakt leieforholdene i orden. Båtopplagsforeningen disponerer det mange vil kalle indrefileten i Oslo til en billig penge. Da har de også et ansvar for at virksomheten foregår under ordnete forhold. Jeg vet lite om pengestrømmen knyttet til vinteropplag og sommerutleie, men så lenge de disponerer offentlige ressurser så må virksomheten være transparent. Båtfolket er vant til å styre virksomheten selv. Det kan likevel være en tanke å legge hele utleievirksomheten direkte inn under småbåtutvalget, som er oppnevnt av kommunen, i stedet for at båtopplagsforeningen styrer pengestrømmen, sier Ødegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere