RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjerka reiser seg


I oktober kan de første beboerne flytte inn i Bjerka borettslag.
I oktober kan de første beboerne flytte inn i Bjerka borettslag.
Bjerka borettslag på Økern har også merket nedgangen i boligmarkedet.

ØKERN: Vi har solgt veldig bra, men markedet går mye tregere nå enn tidligere, sier boligmegler Ellen Dammen i OBOS.

For et år siden kunne boligutbyggeren melde om storsalg på det nye Bjerka borettslag ved Økernsenteret. De gode tidene ga en forsert utbygging av boligprosjektet. Nå er tidene ikke lenger fullt så gode, forteller OBOS-megleren.

Vi har selvsagt merket dette, men vi selger fortsatt, selv om ikke takten er den samme som tidligere. Vi har kun tre leiligheter igjen i byggetrinn 1, sier hun.

Tror på videre salg

Prosjektet er delt inn i tre faser. De første fire blokkene er under oppføring i området mot Økern Torgvei. Disse står ferdig i månedsskiftet september/oktober. Det nye borettslaget vil inneholde totalt 176 boenheter.

Av de 176 har vi nå solgt 140 leiligheter. I første byggetrinn har vi kun 3 leiligheter igjen, sier hun.

Hvordan tror du salget vil gå fremover?

Vi ser optimistisk på det og har tiden på oss. Vi tror vi skal klare å få solgt alle boligene før ferdigstillelse. Håpet er at markedet snur og at renten stabiliserer seg, sier boligmegleren.

Gjennomsnittsprisen på boliger i Oslo har gått litt ned det siste året. I Bjerke bydel meldes det tvert imot om en liten oppgang, forteller Dammen.

I mars 2007 var gjennomsnittlig pris per kvadratmeter 28.900 kroner. I mars 2008 lå det på 31.518 kroner. Det er en økning på 8 prosent, sier Dammen fornøyd.

Så man kan ikke regne med noen prisnedgang i Bjerka?

Dessverre ikke, sier hun.

Attraktivt område

Mens andre boligaktører må skrinlegge prosjekter på grunn av et tregere marked, satser OBOS friskt, ifølge Dammen. Det faktum at Økern i nær fremtid vil fremstå som noe ganske annet enn idag, vil trekke mange folk til området, er hennes spådom.

Det er mye positivt som skjer i området. Økern skal bygges om til et nytt senter. Det skjer også endel med de trafikale forholdene ved omlegging av Ring 3 i tunnel. Dette blir et veldig fint område med sentral beliggenhet i Oslo. Lett tilgjengelig til offentlig kommunikasjon. Du bruker heller ikke lang tid med bil ned til Oslo sentrum, avrunder Dammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere