RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjerkebanen kan bli spillehall

Spilleautomatene kan i fremtiden bli samlet på travbanen. Vi har egnede lokaler, sier Arnlioth Heltberg på Bjerke travbane.

Bjerke: Rett før påske kom det et utspill om å samle alle landets spilleautomater på travbanene. Per R. Brun tok til orde for å kopiere den canadiske løsningen i stedet for å fjerne dem helt. Regjeringen vurderer totalforbud dersom EFTA-domstolen sier nei til automatmonopol for Norsk Tipping. Daglig leder på Bjerke travbane, Arnlioth Heltberg, har sans for forslaget om å lage spillsenter på travbanen.

Har lokaler til det

Vi har 20 automater allerede hvor inntektene går til Norsk Lotteridrift. Vi har egnede lokaler med tv-overvåkning og 18-års grense. Alt ligger til rette sånn sett, sier han.
Travbanesjefen sier at styret i Bjerke travbane er positivt innstilt på en løsning som de har valgt i Canada. Der fins det ikke lenger spilleautomater på kjøpesentrene, slik tilfellet er i Norge. Ifølge Per R. Brun, som lanserte forslaget på TV2, fungerer dette svært bra. Heltberg har også tro på forslaget.
I Canada kalles det "racino". Kanskje det er en utvei av det uføret myndighetene er i nå. Det er bedre med regulering enn totalforbud. Da går det bare under jorda, sier han.
Og lokalene på Bjerke ligger godt til rette, skal vi tro Heltberg.
Vi har store lokaler som står uutnytta. Med en spillehall får vi utnyttet anlegget daglig og vi får flere folk. Tiden da folk dro i busser for å dra på travløp, er forlengst forbi. Her har vi store muligheter, spår han.

Ikke storinnrykk

Heltberg er enig i at automatene bør bort fra kjøpesentra og der folk ferdes. Han tror uansett ikke på noen storinntrykk av spilleglade og spillegale mennesker til Bjerke travbane.
Her må du oppsøke det. På kjøpesente blir du fristet hele tiden, avslutter Heltberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere