RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjerkeelever vant 10.000 kroner


José Alexis Herrera-Colón, Camilla Hofvind, Aslam Ali Malik, Knut Sande, Hege Therese Solberg og Magnus Bakke dro i land seiren.
José Alexis Herrera-Colón, Camilla Hofvind, Aslam Ali Malik, Knut Sande, Hege Therese Solberg og Magnus Bakke dro i land seiren.
Bjerke videregående skole utmerket seg med sine orginale ideer under Oslo Innovation Camp.

OSLO RÅDHUS: I konkurranse med åtte andre Oslo-skoler stakk de av med førstepremien. Oppgaven var å utvikle en produktserie med bruk av alger.

Dyrker alger i lysrør

Alger produserer oksygen, og er derfor interessante i miljøperspektiv. Det er et ukjent og spennende tema, sier rådgiver Kim Østberg Larsen i Ungt Entreprenørskap Oslo.

Elevgruppa fra Bjerke utviklet en idé hvor de kombinerte estetiske lysrør og alger som bidrar til bedre inneklima.

Jurien syntes det var en spennende og orignal idé. Det var veldig flinke elever som skilte seg ut, forteller Østberg Larsen.

Et døgn til rådighet

Elevene hadde et døgn til rådighet før presentasjonen. Førstepremien på 10 000 kroner ble tildelt i Oslo Rådhus onsdag 15. oktober.

Det er meningen at pengene skal brukes til noe faglig, gjerne i forbindelse med en tur, sier Østberg Larsen.

Oslo Innovation Camp ble arrangert av Ungt Entreprenørskap Oslo som en del av Oslo Innovation Week. Lærer for vinnergruppa Trine Skarvang er naturligvis stolt over elevene sine.

Ja, fantastisk stolt. Elevene er fra tre ulike klasser, og jeg er imponert over at de jobbet så godt sammen som gruppe. De har heller ikke hatt noe om temaet på skolen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere