*Nettavisen* Nyheter.

Bjerkeprisen til Kari Greve

Etter at årets Bjerkepris og årets Årvoll gårds pris hadde fått sine innehavere, var det innslag på scenen. Først en runde med squaredance før Årvoll Sangensemble avsluttet det hele.

Tradisjonen tro er siste torsdagen august, dagen da Årvoll gård feirer seg selv og setter pris på de som har stått på for sitt nærmiljø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kari Greve er intendant på en av Groruddalens perler, Linderud gård, og fikk Bjerkeprisen for 2010.

Klikk på bildet for å forstørre.

Betina Granlie Mathiesen, Amanda Heffermehl, Maria Karlaug Kristiansen og Johanne Hagen Frogner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tone Øverlie fikk gårdens egen pris.

ÅRVOLL: Tunkvelden er et av de eldste arrangementene på gården, og har alltid vært godt besøkt selv om det er midt i arbeidsuka.

Her får alle de som er aktive og holder hus på gården, anledning til å vise seg fram mens Bydel Bjerke bruker anledningen til å dele ut sin årlige hederspris.

SE BILDER FRA TUNKVELDEN

Bjerkeprisen

Det er Kultur- og oppvekstkomiteen som finner fram til kandidatene. Og komiteens leder Steinar Arnesen delte ut Bjerkeprisen for 2010 til Kari Greve.

Hun er intendant på Linderud Gård, en av de vakre perlene som finnes i Groruddalen.

– Jeg bor på gården og deler intendantstillingen med min mann. Og jeg er glad for at bydelen setter pris på arbeidet med å bevare og skape liv på Linderud Gård, sier Kari Greve.

Årvoll gård prisen

Det er et ganske så rikt indre liv på Årvoll gård. Og en av de mest synlige aktivitetene er det som foregår i stallen. Riktignok er det ikke plass til flere enn seks hester, men skaper liv og atmosfære.

Gårdens egen pris ble i år tildelt Tone Øverlie.

Lokalavisens utsendte kom litt for sent til selve overrekkelsen, og måtte ned på banen ved skolen for å finne prisvinneren. Som alt var i full vigør med ridning for de unge besøkende denne kvelden.

– Ja, du kan si at jeg bruker mye tid i stallen, er kommentaren fra den blide travle Tone Øverlie.

Livat

Selv om regnet, som ga seg, hadde skremt mange, var det riktig livat på tunet.

– Vi kom nå mest bare for å kose oss. Morsomt at det skjer noe og den klatregreia under trærne der borte skal vi nok prøve, forteller Betina, Amanda, Maria og Johanne.


Og tar ikke den utsendte feil, så var det Årvollspeiderne som sørget for at de som var vågale nok fikk en utfordring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.