RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjerkes nye nærmiljøsenter åpnet


Det er nesten gått sport i snorklipping etter at Groruddalssatsingen kom i gang. Her er byrådsleder Erling Lae.
Det er nesten gått sport i snorklipping etter at Groruddalssatsingen kom i gang. Her er byrådsleder Erling Lae.
Tirsdag ettermiddag ble Bjerkes nye nærmiljøsenter offisielt åpnet.

BROBEKK: Senteret har allerede vært i bruk siden 1. mars, og flere aktører har funnet seg fint til rette i de 1150 kvadratmeter store lokalene. Byrådsleder Erling Lae åpnet senteret med høytidelig snorklipping.

Jeg er oppriktig glad for at man bruker Groruddalsmidlene til å investere i mennesker, og ikke bare ting. Jeg håper dette vil bli et naturlig møtested, og at dere vil få stor glede av det, sa han.

Groruddalssatsingen har gått inn med 2, 5 millioner kroner til oppussingen, og vil gå inn med ytterligere 750 000 kroner de neste årene.

Brobekk eldresenter og Bjerke frivillighetssentral er de største aktørene i nybygget, men også Fortellerhuset, arbeidskvalifiseringstiltak, foreninger og organisasjoner har funnet sin plass i det som skal bli et møtested for alle i bydelen.

- Bruk det!

Leder for nærmiljøsenteret Bjørn Sjølie Hansen er svært fornøyd med resultatet.

Vi er utrolig stolte av huset vårt, og nå begynner vi å komme i gang. Tidligere har frivillighetssentralen vært spredt rundt i bydelen. Nå har vi alt her, sier han.

Det er fremdeles plass i huset dersom flere aktører ønsker seg inn.

Dette er befolkningens hus, og det er opp til dem hva som skal prege huset. Bruk det! oppfordrer han.

Lokal identitet

Leder av bydelsutvalget Torstein Winger takket alle de frivillige som har bidratt, og poengterte at nærmiljøsenteret blir et viktig bidrag til å styrke den lokale stedsidentiteten.

Jeg håper også at dette vil føre til en økning i antall brukere ved eldresenteret. Bare frammøtet i dag tyder på stor interesse.

Fortellerhuset og Norsk fortellerforum ga gjestene en smakebit av virksomheten deres, og foreningen Camellini viste indisk dans.

Deretter ble det omvisning i bygget. Feiringen fortsatte utover ettermiddagen og kvelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere