*Nettavisen* Nyheter.

Bjøråsen kunstgressbane skal stå klar i august

Grunnen til kunstgressbanen på Bjøråsen er ferdig. Nå ventes gresset.

Grunnflaten er ferdig, og kunstgressbanen kan legges. Men det er uklarheter i om det blir med eller uten undervarme på Bjøråsen.

ROMSÅS: Ved skolestart skal ballen kunne sparkes over flunkende nytt kunstgress på Bjøråsen. Dersom alt går etter planen.

- Grunnarbeidene er ferdig og det er planlagt å legge kunstgress på banen første halvdel av august, forteller informasjonssjef i Idrettsetaen, Alice Davidsen.

Klart til anlegging

Likevel beor det på Romsås Idrettslag. Idrettslaget vil ha undervarme og jobber med å få denne finansieringen på plass, opplyser Idrettsetaten.

- På grunnflaten er det bare å starte anleggingen, men vi må ha en avklaring med idrettslaget først, sier Davidsen som lover at det ikke skal ta så lang tid.

- Vi håper på å få avklart dette i løpet av denne uka, sier hun.

Dersom idrettslaget og etaten ikke får avklart uenighetene, er det fare for at kunstgresset blir lagt uten varmekabler.

Diffus situasjon

Leder av fotballgruppa, Per Aarsborg, bekrefter at de må komme fram til en avklaring snart.

- Dersom vi ikke gjør det, kan det bli kunstgressbane uten undervarme, sier Aarsborg. Han forteller at situasjonen er litt diffus og ønsker ikke å gå nærmere inn på problemstillingen før idrettslaget har fått snakket med etaten.

Styreleder i Romsås IL forteller at idrettslaget fikk beskjed om å skaffe penger til undervarme.

- Vi fikk beskjed om å skaffe én million kroner, og det har vi gjort. Vi har tatt opp lån. Men nå er det snakk om ytterligere summer, sier Kjell Kristiansen.

Alt går etter skjema

Byrådssekretær for næring- og idrettsavdelingen forteller at anleggingen av kunstgressbanen er i rute.

- Vi fikk en rapport i juni som informerer om at kunstgressbanen er i rute og skal være ferdig i august. Det er ingen forsinkelser, sier Ole Petter Leite (Frp).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.