*Nettavisen* Nyheter.

Bjørndal fikk skryt

Statsrådene Trond Giske (t.v.) og Bjarne Håkon Hansen ble møtt med sang fra elever fra Seterbråten skole.

Bjørndal IF fikk velfortjent skryt av statsrådene Trond Giske og Bjarne Håkon Hanssen som gjestet klubben etter en invitasjon fra Oslo Idrettskrets.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kulturminister Trond Giske (t.h.) applauderer etter å ha hørt Lars Trælvik sin tale.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lars Trælvik, holder et engasjert foredrag for de prominente gjestene.

Klikk på bildet for å forstørre.

En forventningsfull gjeng fra Seterbråten skole gledet seg til å få besøk av to statsråder.

BJØRNDAL: Jeg må få si at det har vært meget inspirerende å få møte dere i Bjørndal IF. Idretten betyr enormt mye for bydelene og samfunnet generelt, og vi kunne ikke ha klart denne jobben som dere her gjør, vi kan derimot bidra med støtte, fortalte en tydelig imponert kultur- og kirkeminister Trond Giske, etter å ha hørt en engasjert Lars Trælvik holde foredrag om idrettsforeningens 10-årige historie.

Foregangsklubb

Bjørndal IF blir ansett som en foregangsklubb i arbeidet med å inkludere barn og ungdom med innvandrerbakgrunn.

Hele 50 ulike nasjonaliteter har tilhørighet til klubben og på 10 år har Bjørndal IF samlet over 1 000 medlemmer.


Ønsker et aktivitetshus

Den tidligere lederen og klubbens primus motor, Lars Trælvik, synes det er like viktig å inkludere de uorganiserte barna og ungdommene og la de ta del i idrettsmiljøet på Bjørndal.

Derfor appelerte han til statsrådene om å få muligheten til å sette opp et ektivitetshus, en storstue som holder åpent fra morgen til kveld;

Vi vil ikke ha barna våre rekenes nede i Oslo sentrum, vi ønsker å gi dem et godt tilbud her på Bjørndal, fortalte Trælvik til de meget lydhøre statsrådene..

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, kunne derimot ikke love noe aktivitetshus, men på vei ut av klubbhuset tok Trælvik tråden opp igjen på nytt, noe som førte til at statsråden og Trælvik ble enige om å møtes på nytt for å diskutere en videre finansieringsordning - slik jobber en sann ildsjel av idretten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag