*Nettavisen* Nyheter.

Bjørndalhuset skal bli en møteplass

Bjørndal Idrettsforening har sitt klubbhus, og planene er å bygge på dette med både et all-hus og en idrettshall tilsammen Bjørndalhuset.

Søndre Nordstrand får Oslo Sør-midler og byrådet har bedt om at det etableres møteplasser i bydelene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er etablert en prosjekteringsgruppe for å få reist Bjørndalhuset. Tre engasjerte i denne er f.v. Ole Søberg, Lars Trælvik og Hanne Sofie Logstein.

BJØRNDAL: Dette er to elementer som ligger til grunn for at det nå arbeides med å få etablert Bjørndalhuset.

Vi har fått til mye her på Bjørndal. Vi har barnehager, skoler og idrettshall. Men infrastrukturen har ikke fulgt befolkningsveksten, og det må den gjøre om vi skal få et godt bomiljø og klare integreringen. Rimi på senteret er ikke stedet som skal være møteplassen. Et slikt må være så mye mer.

Lars Trælvik er en av tre engasjerte som fort snakker seg varm for Nordstrands Blad. Med seg har han Ole Søberg og Hanne Sofie Logstein.

Vårt ønske er et hus alle på Bjørndal kan utvikle seg i, sier Søberg.

Enda bedre

For noe år siden ble det nedsatt en gruppe som hadde mandatet "Bjørndal enda bedre". Ideene myldret, og ett av flere ønsker var å få et samlingssted. Riktignok har idrettsforeningen sitt klubbhus som mange forholder seg til. Og både grendehus og møtelokaler på skolene er tilholdssteder for mange aktiviteter.

Men vi må få et sted noe som er enda bedre, noe vi kan utvikle oss og samfunnet vårt i, sier Logstein.

Bjørndalhuset har det til nå ikke vært så veldig mye blest rundt. Men både Bjørndal - enda bedre, menigheten og boligsammenslutningen er inne i bildet, og det er gjort både økonomiske beregninger og laget skisser for det som kan bli den fremtidige møteplassen.

Planen

Foreløpig er det veldig mange løse tråder. I overkant av 20 millioner kroner må skaffes til vei, og så må det fintegnes et hus. Tanken er å knytte det til dagens klubbhus ved idrettsbanen. Her skal det både bli et all-hus og en hall.

Det er allerede 450 000 kroner på bordet fra Oslo Sør-satsingen som skal brukes til forprosjektering.

Trenger ledelse

Vi har på plass en prosjektgruppe med representanter fra ulike foreninger og interessegrupper, men det vi veldig raskt må få tak i, er en prosjektkoordinator, sier Ole Søberg.

Dette bør være en engasjert og idérik person som skal få på plass en behovsanalyse, lage en plan og finne ut hva Bjørndalhuset skal romme, hvordan det skal drives og hvordan driften skal finansieres. En utfordring blir også å etablere dialog med potensielle brukere av huset. For best mulig resultat blir det om mange er med. Det er jo en møteplass og et hus for alle vi er ute etter å få på plass. Bjørndalhusets foreløpige målsetting er å bli et treffsted i nærmiljøet og et sted å være uansett etnisitet, alder, religion, idrettsengasjert eller ikke.

Prosjektgruppen håper å få sin koordinator på plass i god tid før sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.