Gå til sidens hovedinnhold

Bjørndals sterkeste Pippi - onsdag 6.april

Gjennom fem kvelder denne uken kan vi hygge oss med og glede oss over Pippi Langstrømpe på Bjørndal. I dobbelt forstand en meget sterk Pippi.

Det var i 1996 lokale ildsjeler etablerte Bjørndal barne- og ungdomsteater, og det har etter hvert blitt mange store forestillinger. Daværende kulturminister Ellen Horn besøkte stedet i 2001 da de spilte Den store fargeslukeren, og hun skrøt uhemmet av dem. Og dagens kulturminister hadde hatt anledning til en ny visitt, hadde det helt sikkert blitt samme reaksjon, for Bjørndals Pippi-forestilling er sterk på flere måter.

Mange

Det som kanskje er dette teaterets aller sterkeste kort, er at de engasjerer så mange. Ikke mange amatørteatre har venteliste for å komme med. Og dette gir dem en god anledning til å kjøre frem de med virkelig talent. Og de som kanskje ikke er fullt så sterke, kan glede seg over å ha roller litt lenger bak på scenen. Men spillegleden, den kan alle få utfolde.

Pippi

I år er det 60 år siden Pippi ble "født". Hun hadde riktignok levd en stund i Astrid Lindgrens hode, men etter at hun første gang ble presentert, har hun stadig fått nye venner.
Og tilhengerskaren blir helt sikkert ytterligere forsterket etter Bjørndal-forestillingene. For her er en oppsetting det står respekt av. Instruktør Gine Stenvadet har trukket det maksimale ut av barna, og vi tror nok Astrid Lindgren hadde kost seg om hun hadde kunnet sitte i salen på Bjørndal skole.

Kjent jente

Det er vel ingen som ikke kjenner Pippi - den helt spesielle jenta som lever i sin egen verden, men som likevel har så mye å tilføre oss. Og i skikkelsen til Lydia Elise Nyland Andersen får vi et glimrende bekjentskap. Her har Bjørndal-teateret et talent.
Og hun får godt følge av Herr Nilssson (apen) som spilles av Lina Wilhelmsson, Tommy (Kjersti Kanestrøm Høgseth) og Annika (Oda Karin Brunsell Harsvik). Vi hadde også stor sans for Annika Herrestad i rollene som Frøken og Kaptein Langstrømpe. Men det må for all del sies at det er et helt team som bærer forestillingen. Et lite spørsmål - hvorfor vil ingen gutter vise sine scene-talenter?

Ut uken

Ut denne uken - til og med lørdag - kan du møte Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe og hennes bekjentskaper i aulaen på Bjørndal skole. Benytt anledningen er vår anbefaling.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året