*Nettavisen* Nyheter.

Bjørnholtrevyen skapte ikke de helt store bølgene

En fin ramme og et inderlig engasjement satte preg på Bjørnholtrevyen. Men så var det manus da...

BJØRNHOLT: Elevene på Bjørnholt har en fantastisk skole å spille revy på, og kunne invitere publikum inn i en helproff sal med god lyd og en anvendelig scenestruktur.

Del

Maritimt

Den røde tråden i «Gjøkerederiet» er at vi er i det våte element. Iallefall ble vi påmint det ved jevne mellomrom gjennom showet. For avstikkere var det nok av som både tok for seg Jackass, Märthas engleskole og tante Sofie.

Men revyen hadde ikke så mange samfunnsaktuelle ting å slå i bordet med.

Smarte

Manuset var som nevnt innledningsvis noe ujevnt fra Bjørnholt denne gangen. De underholdt godt med oppfinnsomme og småsmarte nummer som «Mattejackass» og «Hjemme hos...» til sikker underbuksehumor i «Pikk & Piano» og «Bollemus» til fine dansenummer.

LES MER OM BJØRNHOLTREVYEN 2011

I den andre enden led «Va’lanta’la’mana’ma’nisha-show» og «Den virkelige Da Vinci-koden» av dårlig manus, og ble plumpe innslag som i beste fall ble reddet av solid energi og engasjement.

Sangen druknet

«Gjøkerederiet» hadde flere nummer med severdig koreografi og velarrangert sang, og var i utgangspunktet fine brudd i forestillingen der elevene fikk vist nødvendig bredde.

«Snabeltann», «Vi er matroser», «Aldersforskjell» og «Fibernett» var alle forseggjorte innslag, men lydmannen må ta på sin kappe at balansen mellom band og vokal gjorde tekstene meget vanskelige å oppfatte. På sistnevnte låt var det totalt umulig å få med seg noe som helst, og vokalistene sang også med et nivå som gav oss svar på at de heller ikke hørte det de holdt på med selv.

Honnør skal gå til bandet, som spilte stramt og disiplinert og imponerte med åpningen av andre akt med Totos «Dave’s Gone Skiing».

Se bildeserie fra Bjørnholtrevyen her!

Potensiale

Noen av ankepunktene til årets Bjørnholt-revy lar seg ta på kammerset, men til tross for glimrende prestasjoner av først og fremst Tobias Løyning og Marie Hansen skaper ikke «Gjøkerederiet» de helt store bølgene.

Potensiale finnes imidlertid, men under premieren ble en litt for stor del av materialet noe uforløst.

LES OM DE ANDRE SKOLEREVYENE HER

SE AKTIV I OSLOS GUIDE TIL SKOLEREVYENE HER

Annonsebilag