RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her i denne leiligheten i Sinsenveien 10 var det lite annet enn forkullede rester etter brannen, forteller Bjørg Wenche Jørgensen.
Her i denne leiligheten i Sinsenveien 10 var det lite annet enn forkullede rester etter brannen, forteller Bjørg Wenche Jørgensen.

Bjørg Wenche lever i brannfrykt

Etter at en leilighet ble totalt utbrent et par etasjer nedenfor, har Bjørg Wenche Jørgensen mest lyst til å flytte vekk fra Sinsen.

SINSEN: Beboeren i Sinsenveien 10 er skremt over tanken på hvor galt alt kunne gått fredag den 23. oktober. Til å begynne med ante ingen hva den vonde lukta kunne være for noe. Brannvesenet gir Jørgensen ros for at hun varslet så tidlig som mulig.

Vond lukt

Det var tidlig om morgenen den aktuelle fredagen at Bjørg Wenche Jørgensen våknet av en vond stank inne på badet. Hun skjønte ikke hvor lukten kom fra.

– Jeg steilet da jeg kom inn på badet. Det første jeg gjorde var å ringe Boligbygg. De lovte å sende folk hit, sier Jørgensen.

Lukta ble bare verre og verre. Klokka halv sju på kvelden ringte Jørgensen til brannvesenet. De rykket raskt ut og brøt seg inn i en leilighet to etasjer under. Mannskapene ga ros til Jørgensens handlemåte.

– De takket meg på det varmeste og sa at hele huset kunne ha brent opp. Det kunne blitt en katastrofe, sier hun tenksomt.

Ingen flammer, ingen røyk

Da brannmannskapene brøt seg inn i den låste leiligheten var det meste utbrent. Brannmester Kai Hagberg i Oslo brann- og redningsetat betegner situasjonen som spesiell.

– Det var ikke noe røyk, men helt svart rundt døra. Da vi kom inn var det endel røyk, uten at det var direkte brann, forteller han.

Ingen var tilstede i leiligheten da brannvesenet tok seg inn. Hagberg takker Jørgensen for kjapp respons.

– Fra vårt ståsted var dette meget godt observert. En rask og framifrå reaksjon fra kvinnens side. Det som kunne skjedd var at hele leiligheten hadde stått i full fyr. Da blir det verre, siden alle oppgangene fylles med røyk og vi må evakuere hele gården.


Siden ingen flammer eller røyk kunne skimtes, var det kun lukta som fikk Jørgensen til å reagere.

– Jeg har aldri kjent noen slik lukt før. Lukta ble bare verre og verre, sier hun.

LES OGSÅ: Boligbygg oppfattet det ikke som brann

Ukjent årsak

Årsaken til brannen er uviss. Jørgensen har sine mistanker og vet at det har brent her før. Nå føler hun seg mer og mer utrygg på bosituasjonen.

– Dette kunne gått så galt at liv hadde gått til spille. Her har det brent mange ganger. Jeg kjenner redselen tar tak i meg. Jeg har søkt om overflytting til et annet borettlag, sier hun til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere