RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørn har det i fingrene

Bjørn Sebastian Bjune (13) fra Lutvann har gjort det til en tradisjon å kvalifisere seg til Landsmønstringen.

TROSTERUD: I fjor imponerte den kreative unggutten juryen med bildet "En dag i skolegården". I år har han overbevist både som fotokunstner og nettredaktør. I juni braker det løs på Landsmønstringen i Trondheim.
Ungdommens Kulturmønstring (UKM) er et årlig arrangement for ungdommer rundt om i hele landet. Det starter med en lokalmønstring, deretter en fylkesmønstring og til slutt en landsmønstring. I de to første fasene velger juryen ut hvem som skal gå videre, men under landsmønstringen eksisterer det ingen kåringer. Målet med UKM er å stimulere og synliggjøre ungdommens kreativitet og kunstneriske utvikling.

Reflektert fotokunstner

Bjørn Sebastian Bjune skal sammen med både musikere og dansere vise seg fram på den nasjonale scenen i Trondheim og groruddølen gleder seg.
Det blir gøy å lede en nettredaksjon under Landsmønstringen. Vi som er plukket ut skal skrive stemningsrapporter og ta bilder fra arrangementet. I tillegg skal jo bildet mitt på utstilling, sier 13-åringen stolt til Lokalavisen Groruddalen.
Dommerne mente at fotomanipulasjonen til Bjørn Sebastian, "Delvis Borte", var en glitrende idé. På bildet skimter du fotografen i forgrunnen, mens i bakgrunnen får man øye på Marka.
Ligger det noen dype tanker bak bildene dine?
Nei, det gjør ikke det. Men jeg går alltid rundt med masse tanker og ideer om temaet foto. Jeg ser etter motiver. Det største for meg er å få andre til å reflektere og tenke.
Hva er din styrke som nettredaktør?
Dommerne mente at jeg var produktiv. I tillegg viste jeg god innsats. Jeg er litt usikker på hva som er min styrke, svarer han beskjedent.

Lidenskap

Til tross for fototalent og skriveferdigheter, sikter ikke Bjørn Sebastian seg inn mot journalistyrke og Akersgata. Han har gått på fotokurs, men ifølge han selv er det bare en fin hobby som han liker å pusle med ved siden av alt annet.
Det er PC som er min store lidenskap. Jeg har alltid vært veldig interessert, men jeg vet ikke hvorfor. Det er rett og slett underholdende, forteller Bjørn Sebastian Bjune til Lokalavisen Groruddalen.
På Trosterud fritidsklubb har den talentfulle 13-åringen ansvaret for deler av nettsiden, ved siden av å være fast innvedtar i klubbens mediegruppe.
Her er jeg nesten hele uka, og jeg trives bra. Mange av bestekompisene mine pleier også å være her. Miljøet er konge, sier Bjørn Sebastian Bjune overbevisende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere