RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 700 møtte opp for å minne Yngve.
Over 700 møtte opp for å minne Yngve. Foto: FOTO: Bjørnholt skole

Bjørnholt skole i sorg

Mannen som fredag omkom i en basehoppulykke i Romsdal jobbet som lærer på Bjørnholt skole. I går var det minnestund.

BJØRNHOLT: ”Han var en vel ansett lærer, med blikk for den enkelte. Han lot elevene oppleve å være unike” sier rektor ved Bjørnholt skole Petter Yttreng om Yngve Føsker Fjeldstad (28) som døde i en basehoppulykke.

Ifølge rektor reagerte elevene med emosjonelt sjokk på nyheten om at Yngve var gått bort.

Minnestund

Mandag etter høstferien ble det arrangert minnestund på Bjørnholt skole der over 700 var med å hedre den populære læreren.

Det er også opprettet en gruppe på Facebook til minne om Yngve der venner og elever legger ut bilder, filmer og siste hilsener.

Skjermer elvene

Lærere som har vært sammen med elevene på Bjørnholt etter at de fikk vite om ulykken mener at de ikke er klare til å snakke med pressen, men vi har hatt kontakt med tidligere elever av Yngve.

De forteller også om en godt likt lærer, på bølgelengde med elevene sine.

Hengende i fjellvegg

Det var fredag ettermiddag at Yngve og to kamerater skulle hoppe fra Kalskråtind i Romsdal.

Yngve, som omtales som aktiv i basehoppermiljøet i Oslo, hadde hoppet fra Kalskråtind flere ganger tidligere, men denne gangen var 28-åringen uheldig med svevet og kolliderte med fjellveggen. Han ble hengende fast 600 meter over bakken.

Ikke til å redde

To helikoptere og en alpin redningsgruppe ble sendt for å hjelpe Yngve, men da de fikk ham ned konstaterte legene på stedet at han var død.

Det var tre hoppere igjen på oppe fjellet som valgte å gå ned etter ulykken. Kalskråtind er et populært mål for basehoppere, og det er ikke noe forbud mot å hoppe fra fjellet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere