RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnøy må svare for seg

Onsdag møter miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) motstandere av dypvannsdeponiet og engasjerte Ap-politikere i Stortinget.

OSLO: Det er stortingsrepresentant Marit Nybakk (Ap)som har bedt om dette møtet. Med seg har hun blant annet partikollegene Rune Gerhardsen (leder av bystyrets miljø- og samferdselskomité) og Kai Aspheim (leder av folkeaksjonen mot dyvannsdeponi).

Sviktet

Jeg har bedt om dette møtet for å spørre miljøvernministeren om hvordan hun så raskt kunne godkjenne bystyrevedtaket, sier Nybakk.
Vi vil vite hvorfor hun ikke tok kontakt med vår representant i stortingets energi- og miljøkomité før hun sa ja til dypvannsdeponiet. Det er vanlig at det største partiet (Ap) kontaktes først. Her har et eller annet sviktet underveis, legger hun til.
Nybakk og de andre vil dessuten benytte anledningen til å gi miljøvernministeren en del bakgrunnsinformasjon. Hun skal også få vite at "Folkeaksjonen mot dypvannsdeponi" nå har etablert et kontor hvor to personer jobber på heltid med saken, og at de vil fortsette å aksjonere på Egertorget flere lørdager fremover.

Mailstafett

Helen Bjørnøy har den siste uken uten tvil personlig fått merke hvilket syn oslofolk har i denne saken. Nordstrand Arbeiderparti startet en mailstafett mot giftdeponiet, og over 4000 protester har på få dager havnet i miljøvernministerens innboks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere